NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Google: Τι δείχνουν τα δεδομένα για τη συμμόρφωση με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης

Google: Τι δείχνουν τα δεδομένα για τη συμμόρφωση με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα το εργαλείο COVID-19 Community Mobility Reports, μέσω του οποίου φαίνεται η επίδραση που έχει στην εκάστοτε χώρα η λήψη των μέτρων κοινωνικής απόστασης, βάσει των δεδομένων που στέλνουν τα κινητά των χρηστών.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «καθώς οι παγκόσμιες κοινότητες ανταποκρίνονται στο COVID-19, ακούσαμε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας ότι ο ίδιος τύπος συγκεντρωμένων ανωνυμοποιημένων στοιχείων που χρησιμοποιούμε σε προϊόντα όπως οι Google Maps θα μπορούσε να είναι χρήσιμος, καθώς λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για την καταπολέμηση του.

Αυτές οι εκθέσεις για την κινητικότητα αποσκοπούν στην παροχή πληροφοριών σχετικά με το τι έχει αλλάξει ως απάντηση σε πολιτικές που αποσκοπούν στην καταπολέμηση του COVID-19. Οι αναφορές δείχνουν την εξέλιξη με την πάροδο του χρόνου γεωγραφικά, σε διάφορες κατηγορίες, όπως λιανικό εμπόριο και αναψυχή, παντοπωλεία και φαρμακεία, πάρκα, σταθμούς, χώρους εργασίας και κατοικίες».

Οι αναφορές είναι διαθέσιμες από την ιστοσελίδα google.com/covid19/mobility και αφορούν σε 131 χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα. Όσον αφορά στην κινητικότητα στην χώρα μας, αναφέρεται πως υπάρχει πτώση 80% σε χώρους λιανεμπορίου και ψυχαγωγίας, πτώση 41% σε παντοπωλεία και φαρμακεία, πτώση 55% στα πάρκα, πτώση 76% σε σταθμούς μέσων μαζικής μεταφοράς, πτώση 53% σε χώρους εργασίας και άνοδο 20% σε χώρους στις κατοικίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr