NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΕΣΑ: «Το Ελληνικό Εμπόριο θα στηρίξει την οικονομία»

ΕΣΑ: «Το Ελληνικό Εμπόριο θα στηρίξει την οικονομία»
03_04_2020 | 11:54 03_04_2020 | 11:55
epixeiro icon Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια

«Το ελληνικό εμπόριο αποτελείται στην πλειοψηφία του από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας. Τις έχουμε συνεπώς ανάγκη ώστε οι σχεδιαζόμενες οικονομικές ενισχύσεις να διαχυθούν στη μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων που θα δουν τα εισοδήματά τους να απειλούνται», αναφέρει σε παρέμβασή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Με αφορμή τις δηλώσεις της κυβέρνησης για τη σύνταξη ενός ειδικού πακέτου στήριξης που θα ανατάξει σημαντικούς τομείς του οικονομικού γίγνεσθαι, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η ναυτιλία, ο ΕΣΑ παρεμβαίνει, τοποθετώντας στο συγκεκριμένο πλάνο και το εμπόριο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος είναι επιτακτική η ανάγκη στοχευμένης στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων, ώστε να επιτευχθεί η άμεση επανεκκίνηση της αγοράς την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, καθώς κρίσιμοι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός είναι αναμενόμενο να υποφέρουν λόγω της μεγάλης εξάρτησης τους από εξωγενείς παράγοντες. Για να το πετύχουμε πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Τα προνομιακά χρηματοδοτικά εργαλεία να φτάσουν και να στηρίξουν όχι μόνο μεγάλους και οργανωμένους οργανισμούς, αλλά τους «νοικοκύρηδες» και τους εργαζομένους τους, που επιβίωσαν στη δεκαετή κρίση. Όλους αυτούς δηλαδή που κινούν την εγχώρια κατανάλωση και αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα της αγοράς, που με την σειρά τους θα αναζωογονήσουν τον εσωτερικό τουρισμό ώστε να κρατηθούν ζωντανές και οι τουριστικές μονάδες, που θα τις χρειαστούμε όταν επανακάμψει ο εισερχόμενος τουρισμός. Το κυριότερο όμως είναι να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες ώστε όλα τα χρέη, τα οποία ας μην ξεχνάμε ότι τα μεταφέραμε για το φθινόπωρο, να μπορέσουν να αποπληρωθούν.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι πρόθυμος να συμμετέχει σε αυτόν το δημόσιο διάλογο συνεισφέροντας με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, όπως έκανε για καίρια ζητήματα όπως των μεταχρονολογημένων επιταγών, της μείωσης των ενοικίων, της ελάφρυνσης του μισθολογικού κόστους και πολλών άλλων θεμάτων, που με την υιοθέτηση τους από την κυβέρνηση δόθηκε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγικούς συμπολίτες μας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr