NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Κορονοϊός: Οι startups ζητούν υποστήριξη από την επικεφαλής της Κομισιόν

Κορονοϊός: Οι startups ζητούν υποστήριξη από την επικεφαλής της Κομισιόν

Σε μια κοινή επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, ένας συνασπισμός ενώσεων από τον κλάδο των startups ζητά από την επικεφαλής του μπλοκ να «δοθεί στις νεοσύστατες επιχειρήσεις κεντρικός ρόλος στις λύσεις γύρω από την πανδημία του COVID-19».

Η ομάδα, με επικεφαλής την Allied for Startups με έδρα τις Βρυξέλλες, προειδοποιεί για τον αντίκτυπο που θα έχει η επόμενη οικονομική ύφεση στον αναπτυσσόμενο κλάδο τεχνολογίας της ηπείρου. Η πανδημία έχει αναγκάσει πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις να επανεξετάσουν το επιχειρηματικό μοντέλο τους και να μειώσουν το κόστος καθώς οι πωλήσεις μειώνονται.

«Όπως και με τις προηγούμενες καταστροφές, αυτή η κρίση είναι επίσης μια ευκαιρία», ανέφεραν οι ηγέτες της βιομηχανίας στην επιστολή. «Σε πρώτη φάση, αποτελεί ευκαιρία για καλύτερη συνεργασία και συντονισμό μεταξύ των εθνών».

«Εκτός αυτού, είναι επίσης μια ευκαιρία για καινοτομία. Όταν αναζητούνται λύσεις για την καταπολέμηση και την επίλυση της πανδημίας του COVID-19, αλλά και όταν εξετάζεται από πού θα προέλθουν οι ευκαιρίες ανάπτυξης μετά την οικονομική ύφεση, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις είναι οι βασικοί παράγοντες και στις δύο εξισώσεις» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr