NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

​ΥΠΕΝ: Μέτρα για τους μπλε κάδους γύρω από τα νοσοκομεία – κλινικές

​ΥΠΕΝ: Μέτρα για τους μπλε κάδους γύρω από τα νοσοκομεία – κλινικές

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας μετά από συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας απομακρύνονται οι μπλε κάδοι που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές.

Η απόφαση αυτή στηρίζεται σε αναφορές ότι σε ορισμένα νοσοκομεία δεν γίνεται ορθή χρήση των μπλε κάδων της ανακύκλωσης, των κάδων δηλαδή που προορίζονται για να πετούν οι πολίτες συσκευασίες χαρτιού, πλαστικού, και αλουμινίου, μεταξύ άλλων. Με το να καταλήγουν σε αυτούς τους κάδους ιατρικά απόβλητα, αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορονοϊού COVID-19 στους εργαζομένους των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα απόβλητα αυτά.

Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση των μπλε κάδων που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές. Κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων που προκύπτουν από υγειονομικές μονάδες θα οδηγούνται στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ).

Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, με παράλληλη τροποποίηση των δρομολογίων αποκομιδής των μπλε κάδων, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της ανακύκλωσης στη χώρα, εξασφαλίζοντας την προστασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr