NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΕΣΕΕ: Ένταξη και των αυτοαπασχολούμενων στην ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΕΣΕΕ: Ένταξη και των αυτοαπασχολούμενων στην ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής

Την ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στην ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής ζητά με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Στην επιστολή της η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι στην Υπουργική Απόφαση περί της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που αναρτήθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δεν συμπεριλαμβάνονται οι αυτοαπασχολούμενοι, είτε έχουν ατομική επιχείρηση, είτε έχουν εταιρική μορφή.

«Δεδομένου ότι, οι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν σημαντικό μέρος της επιχειρηματικότητας (με ποσοστό που αγγίζει το 20% επί του συνόλου της οικονομίας, δηλαδή μια στις πέντε επιχειρήσεις της χώρας), θεωρούμε καλόπιστα ότι η ουσιώδης αυτή παράλειψη μόνο σε αβλεψία μπορεί να αποδοθεί», σημειώνει η ΕΣΕΕ και ζητά «να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κολοσσιαία παράλειψη».

«Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία της ενίσχυσης θα αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματική και επουσιώδης, ενώ η αγορά θα αρχίσει να μετράει λουκέτα και απώλειες με ρυθμό κατά πολύ μεγαλύτερο των κρουσμάτων του κορονοϊού», καταλήγει η επιστολή.

Αναλυτικά στην επιστολή της ΕΣΕΕ αναφέρεται:

Μόλις αναρτήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση Α1076/2-4-2020 περί της ενίσχυσης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο εμπορικός κόσμος της χώρας βρέθηκε μπροστά σε μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 2 προβλέπεται ότι, εκδήλωση ενδιαφέροντος για την λήψη της ενίσχυσης, μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού.

Όσες φορές και αν διαβάσουμε το συγκεκριμένο άρθρο, καταλήγουμε πάντα στο ίδιο συμπέρασμα: ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, είτε έχουν ατομική επιχείρηση, είτε έχουν εταιρική μορφή, εξαιρούνται της ενίσχυσης.

Δεδομένου δε ότι, οι αυτοαπασχολούμενοι αποτελούν σημαντικό μέρος της επιχειρηματικότητας (με ποσοστό που αγγίζει το 20% επί του συνόλου της οικονομίας, δηλαδή μια στις πέντε επιχειρήσεις της χώρας), θεωρούμε καλόπιστα ότι η ουσιώδης αυτή παράλειψη μόνο σε αβλεψία μπορεί να αποδοθεί.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να διορθωθεί άμεσα η συγκεκριμένη κολοσσιαία παράλειψη. Σε αντίθετη περίπτωση, η λειτουργία της ενίσχυσης θα αποδειχθεί στην πράξη αναποτελεσματική και επουσιώδης, ενώ η αγορά θα αρχίσει να μετράει λουκέτα και απώλειες με ρυθμό κατά πολύ μεγαλύτερο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr