NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Masayoshi Son, SoftBank: 15 από τις εταιρείες του Vision Fund θα χρεοκοπήσουν

Masayoshi Son, SoftBank: 15 από τις εταιρείες του Vision Fund θα χρεοκοπήσουν

Σε συνέντευξη του στο Forbes, ο ιδρυτής της SoftBank, Masayoshi Son, δήλωσε πως 15 εταιρείες που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού ταμείου της εταιρείας, του Vision Fund, θα χρεοκοπήσουν, καθώς αυτό επανεξετάζει τις επενδύσεις του στην εποχή του κορονοϊού.

«Θα έλεγα ότι 15 από αυτές θα χρεοκοπήσουν», δήλωσε ο Son, προσθέτοντας ότι αναμένει τουλάχιστον άλλα 15 από τα 88 επενδυτικά στοιχήματα της εταιρείας να πετύχουν.

Αυτό αποτελεί μέρος μέρος του σχεδίου του Son για την SoftBank, ούτως ώστε αυτή να επιστρέψει 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνεργάτες, παραμένοντας κερδοφόρα. Το Vision Fund έχει τη φήμη για πραγματοποίηση τεράστιων επενδύσεων σε εταιρείες με υψηλή ανάπτυξη και υψηλές δαπάνες, όπως η WeWork, η Uber και η Doordash.

Η SoftBank ήδη έκανε πίσω στο σχέδιό της να αγοράσει μετοχές της WeWork αξίας 3 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζοντας ότι η WeWork δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, καθώς αντιμετωπίζει αστικές και ποινικές έρευνες. Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια από αυτή τη συμφωνία θα είχαν πάει στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της WeWork, Adam Neumann.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr