NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΑΑΔΕ: Επίσημο «μπλόκο» στην μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας

ΑΑΔΕ: Επίσημο «μπλόκο» στην μεταβολή της διεύθυνσης κατοικίας
08_04_2020 | 10:38 08_04_2020 | 13:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ για την απαγόρευση μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας φυσικών προσώπων με ηλεκτρονικό τρόπο για την χρονική περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και έχει θα ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονται από το Σάββατο 4 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ανάγκη διασφάλισης των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19.

Ειδικότερα στην απόφαση αναφέρεται ότι:

  1. Καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας που προβλέφθηκαν για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, δεν διεκπεραιώνονται δηλώσεις αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, από φυσικά πρόσωπα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ 1123/30-04-2014 (Β΄ 1220) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Με νεότερη απόφαση, θα οριστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλονται για την εξέταση αιτήματος αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας, σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
  2. Η παρούσα απόφαση ισχύει για δηλώσεις μεταβολής κατοικίας που υποβάλλονται από το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 και μέχρι τη λήξη των έκτακτων μέτρων για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.aade
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr