NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μιχαηλίδου: 108.000 νέες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους

Μιχαηλίδου: 108.000 νέες θέσεις εργασίας για μακροχρόνια ανέργους

Ζητήματα εργασιακά σχολίασε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Είμαστε στο αισιόδοξο σενάριο ότι δυο βασικοί πυλώνες προνοιακής πολιτικής του κράτους, το Υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, στέκονται με υπευθυνότητα στα πόδια τους», υποστήριξε η υφυπουργός και εξήγησε σε ποιες ρυθμίσεις έχει προχωρήσει το κράτος προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες.

Κατ’ αρχάς, διασφαλίζεται η διευκόλυνση των πολιτών στις κοινωνικές υπηρεσίες και η ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των προνοιακών δομών.

Σχετικά με τα επιδόματα, η κυρία Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «αυτόματα και αυτοδίκαια παρατείνεται η ισχύς των επιδομάτων χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία για την κατάθεση των δικαιολογητικών». Για το λόγο αυτό έχουν αποσταλεί πάνω από 120.000 ενημερωτικά sms και email στους δικαιούχους. Η παράταση έχει δοθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.

Το ίδιο πιστεύει ότι θα συμβεί και για το επίδομα ανεργίας. Για τους μακροχρόνια ανέργους, έχουν προγραμματιστεί 108.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στον επόμενο χρόνο για να θωρακίσει το κράτος την αγορά εργασίας, ενώ μέσα στον Απρίλιο ξεκινά η δεύτερη φάση της κοινωφελούς εργασίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr