NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: 1,25 δισ. εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απολύσεις και περικοπές

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: 1,25 δισ. εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απολύσεις και περικοπές
08_04_2020 | 12:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Σύμφωνα με μελέτη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), 1,25 δισεκατομμύρια εργαζόμενοι απασχολούνται σήμερα σε τομείς που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου «για δραστικές και καταστροφικές αυξήσεις» σε απολύσεις και μειώσεις μισθών και ωρών εργασίας.

Όσον αφορά στις περιοχές, το ποσοστό των εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς κινδύνου ποικίλλει, από 43% στην Αμερική έως 26% στην Αφρική. Ορισμένες περιοχές, ιδίως στην Αφρική, ο συνδυασμός της έλλειψης κοινωνικής προστασίας, της υψηλής πληθυσμιακής πυκνότητας και των αδύναμων δυνατοτήτων, φέρνει σοβαρές προκλήσεις για την υγεία και την οικονομία.

Όπως αναφέρει ο οργανισμός, απαιτούνται μεγάλης κλίμακας μέτρα, τα οποία θα εστιάζονται σε τέσσερις πυλώνες: υποστήριξη των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και των εισοδημάτων, τόνωση της οικονομίας και των θέσεων εργασίας, προστασία των εργαζομένων και χρήση του κοινωνικού διαλόγου μεταξύ κυβέρνησης, εργαζομένων και εργοδοτών για την εξεύρεση λύσεων.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για τη διεθνή συνεργασία εδώ και περισσότερα από 75 χρόνια», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ILO, Guy Ryder. «Εάν μια χώρα αποτύχει, τότε όλοι θα αποτύχουμε. Πρέπει να βρούμε λύσεις που να βοηθούν όλα τα τμήματα της παγκόσμιας κοινωνίας μας, ιδιαίτερα εκείνα που είναι πιο ευάλωτα ή λιγότερο ικανά να βοηθήσουν τον εαυτό τους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr