NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαγωνισμοί
ανάγνωση

Περιφέρεια Αττικής: Εθνικό σημείο επαφής στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας

Περιφέρεια Αττικής: Εθνικό σημείο επαφής στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας

Η Περιφέρεια Αττικής και ο μαραθώνιος καινοτομίας antiviruscrowdhackathon που διοργανώνει και βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχει και υποστηρίζει τον πανευρωπαϊκό αντίστοιχο μαραθώνιο καινοτομίας EUvsVirus.

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στο EUvsVirus είναι έως τις 19 Απριλίου και η Περιφέρεια καλεί όλους τους συμμετέχοντες στο antiviruscrowdhackathon καθώς και όποιον ενδιαφέρεται από την Ελλάδα να συμμετέχει.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα είναι 9η στη σειρά με 78 συμμετοχές μετά από χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό όπως η Ισπανία, Γερμανία και Ιταλία. «Μπορούμε όλοι μαζί όμως να πάμε πολύ καλύτερα και να ενισχύσουμε τις καλές επιδόσεις για τη χώρα μας και σε αυτό το θεσμό καινοτομίας» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την καινοτομία, έρευνα, πολιτισμό, εκπαίδευση και νεολαία Mariya Gabriel, σε στενή συνεργασία με τα κράτη μέλη της ΕΕ, θα φιλοξενήσει τo πανευρωπαϊκό hackathonEUvsVirus για να συνδέσει την κοινωνία των πολιτών, τους πρωτοπόρους και καινοτόμους, τους εταίρους σε ολόκληρη την Ευρώπη για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με το κορωναϊό.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Είναι μεγάλη μας χαρά να συμβάλουμε ως εθνικό σημείο επαφής για το ψηφιακό οικοσύστημα στον πανευρωπαϊκό μαραθώνιο καινοτομίας. Προσκαλούμε όλους τους νέους μας και τις startup εταιρείες να διαγωνιστούν στον μαραθώνιο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τις εξαιρετικές εφαρμογές τους. Όλοι είμαστε χρήσιμοι σε αυτή τη μάχη.

Μέσα από τα συνεργατικά μέσα του μαραθωνίου antiviruscrowdhackathon έχουμε καλέσει τους πάνω από 300 συμμετέχοντες να δώσουν το παρόν και στο EUvsVirus. Όλοι μαζί δουλεύουμε για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Ο πρώτος κύκλος του antiviruscrowdhackathon ολοκληρώθηκε στις 5 Απριλίου 2020 με πολύ υψηλό επίπεδο εφαρμογών. Μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr