NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Το καλύτερο Πάσχα που κάναμε ποτέ; Το φετινό!

Το καλύτερο Πάσχα που κάναμε ποτέ; Το φετινό!

​Αντί για χωριό, καραντίνα. Αντί για σούβλα, φούρνος. Αντί για παρέα, Τσιόδρας. Και αντί για κάρτα, ένα άρθρο από εμένα. Μα είναι Πάσχα αυτό;

Κι όμως, φέτος είναι το καλύτερο Πάσχα που κάναμε ποτέ. Ας το επαναλάβω για να μην νομίσετε ότι είναι τυπογραφικό λάθος. Αυτό είναι, μακράν, το καλύτερο Πάσχα που κάναμε ποτέ.

Αυτό είναι το Πάσχα στο οποίο οι «καθιερωμένες ευχές» από «σημαίνοντα» πρόσωπα της πολιτικής και της κοινωνίας δεν έχουν καμία σημασία. Είναι το Πάσχα στο οποίο σκύβουμε πραγματικά πάνω από τον εαυτό μας και όσους αγαπάμε. Είναι το δικό μας Πάσχα.

Πάσχα και COVID-19

Ο COVID-19 έφερε στη ζωή μας δυσκολία, πόνο και περιορισμούς. Μας έδωσε όμως και την ευκαιρία να αντιληφθούμε που φτάνουν τα όριά μας. Να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας, να βρούμε τη δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τους φόβους μας και να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση: μπροστά.

Η εβδομάδα των Παθών

Η εβδομάδα των παθών του Ιησού, φέτος, περισσότερο από ποτέ, λειτούργησε ως συμβολισμός για τα δικά μας πάθη. Το φετινό Πάσχα μας υπενθύμισε ότι όσο καλά και αν πηγαίνουν τα πράγματα στη ζωή ή την επιχείρηση, υπάρχουν καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει.

Όμως το Πάσχα που πάντα συμπίπτει με την άνοιξη, όταν η φύση είναι καταπράσινη και ανθισμένη, κορυφώνεται με την Ανάσταση. Και η Ανάσταση είναι η λύτρωση, η ανάταση και η ανανέωση. Τόσο για τον Υιό του Θεού στη Γαλιλαία πριν 2 χιλιετίες, όσο και για τον καθένα από εμάς σήμερα.

Ναι, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, και παρά ακόμη και τον θάνατο, μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας και να εξελιχθούμε πέρα από κάθε προσδοκία. Είμαστε επιχειρηματίες και έχουμε την πρώτη ύλη για αυτό: το πάθος, την πίστη, την ελπίδα και το όνειρο!

Η επόμενη ημέρα

Έμεινα και εγώ σπίτι, όπως και εσείς. Έκανα πρόποση σε αγαπημένα πρόσωπα από το Skype. Αντάλλαξα ευχές από απόσταση. Και έκανα «τηλετσούγκρισμα» αυγών! Και φυσικά, σκέφτομαι, όπως και εσείς, την επόμενη ημέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος μας μετά τις πασχαλινές ημέρες και τη σταδιακή άρση των μέτρων δεν θα είναι ο ίδιος.

Όλα θα είναι πιο δύσκολα, πιο απαιτητικά. Όμως, αυτό το Πάσχα μας εφοδίασε με την γνώση ότι μπορούμε, ενωμένοι, σαν κοινωνία, σαν οικογένειες, αλλά και σαν επιχειρήσεις, να καταφέρουμε τα πάντα. Για αυτό επιμένω ότι ήταν το καλύτερο Πάσχα που κάναμε ποτέ. Μέχρι φυσικά το επόμενο.

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr