NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Το πρόσωπο της επιχειρηματικότητας μετά τον κορονοϊό

Το πρόσωπο της επιχειρηματικότητας μετά τον κορονοϊό

​Την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα θα τη συναντάμε σίγουρα μπροστά μας για πολλά χρόνια. Ο COVID-19 μπήκε απρόσκλητα ένα πρωί στη ζωή μας, «σκέπασε τον ήλιο» των δραστηριοτήτων μας και αυτή τη στιγμή που μιλάμε μας έχει γεμίσει, εκτός από τον φόβο του ιού, αβεβαιότητα όχι μόνο για το προσωπικό μας μέλλον, αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας. Πως θα είναι άραγε η ζωή μετά την καραντίνα; Τι θα κρατήσουμε από τα καινούρια και τι θα σβήσουμε για πάντα από τα παλιά;

Ο συγκεκριμένος ιός μας διδάσκει πολλά. Μας διδάσκει αξίες που είχαμε ξεχάσει ή που η μοντέρνα ζωή και οι ταχύτητες της μας έμαθαν να τις περιφρονούμε ή να τις αφήνουμε «για μετά». Μία από αυτές είναι αξία της προσωπικής επαφής με τους συνανθρώπους μας σε αντίθεση με την ψηφιακή επαφή. Πόσοι δε λαχταράμε σήμερα να συναντήσουμε από κοντά τους συγγενείς, τους φίλους μας και πόσο το αμελούσαμε πριν. Ναι, ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε πως η επαφή μέσα από μια οθόνη δεν είναι το ίδιο.

Επίσης, αναγνωρίζουμε πλέον την αξία του να προγραμματίζεις κάτι. Σήμερα βρισκόμαστε σε «καταστολή» και η όλη κατάσταση δεν μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε πολλά πράγματα για το μέλλον. Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ούτε το πότε αλλά ούτε το πώς θα βγούμε από την κατάσταση αυτή.

H καραντίνα υποχρέωσε άτομα που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ το διαδίκτυο γι’ αγορές ν’ αναζητήσουν και να μάθουν τον σύγχρονο αυτόν τρόπο για τα ψώνια τους.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει εκτοξευτεί στα ύψη και σίγουρα μετά το τέλος του COVID-19 θα έχει κερδίσει πολλούς νέους υποψήφιους πελάτες η συγκεκριμένη αγορά. Πολλές επιχειρήσεις θα γυρίσουν τη πλάτη στον παλιό τρόπο και τα ηλεκτρονικά καταστήματα θ’ αρχίσουν να πληθαίνουν σύντομα. Η αλλαγή αυτή θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, το ξέραμε και το περιμέναμε. Το απότομο είναι αυτό που κανείς δεν είχε προβλέψει!

Ήρθε λοιπόν ο κορονοϊός να φανερώσει, έστω και βίαια, σε αρκετούς ανθρώπους, πως το Internet δεν είναι μόνο για κουτσομπολιό και ειδήσεις, αλλά προσφέρει επίσης μία άλλη δυνατότητα, αυτή της επαγγελματικής επέκτασης. Ήρθε να φανερώσει στον κρεοπώλη, στον ζαχαροπλάστη, στον αρτοποιό της γειτονιάς ότι αν εκμεταλλευτεί τα σύγχρονα μέσα μπορεί να εξυπηρετήσει ευκολότερα τον υπάρχοντα πελάτη του αλλά να κερδίσει επίσης πολλούς καινούριους.

Ο κορονοϊός άνοιξε τα μάτια στον μικρομεσαίο επιχειρηματία ο οποίος δεν ήταν εξοικειωμένος με τα σύγχρονα μέσα, τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε σε νέα μονοπάτια επιχειρηματικής εξέλιξης. Τώρα είναι στο χέρι του αν θα καρπωθεί τα διδάγματα της εποχής και αν θα τα προσθέσει στο επιχειρηματικό του οπλοστάσιο.

Ο ιός θα φύγει και η καθημερινότητα θα επιστρέψει! Εμείς είμαστε αυτοί που θα διαλέξουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα πετάξουμε, τι θα θυμόμαστε και τι θα ξεχάσουμε.

Άνθρωποι έφυγαν και δυστυχώς κι άλλοι θα φύγουν μέχρι το «πλοίο» που μας ταξιδεύει να βγει από τα περάσματα του COVID-19. Άνθρωποι που δυστυχώς ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε να τους αποχαιρετίσουμε ή να τους ακουμπήσουμε έστω το χέρι.

Ας πιαστούμε λοιπόν όσοι απομείνουμε χέρι-χέρι κι ας βοηθήσουμε να ξεκινήσει ένας νέος κόσμος, χωρίς ν’ αμελούμε τις αξίες και χωρίς να ξεχνάμε ότι ουσιαστικά είμαστε συνταξιδιώτες και πως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ενωμένοι θα νικήσουμε τον ιό και μόνο ενωμένοι θα χτίσουμε ένα ομορφότερο αύριο για όλους!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr