NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Ένα μεγάλο μπράβο στο λογιστή

Ένα μεγάλο μπράβο στο λογιστή

Παλεύεις τόσο καιρό για να ασκήσεις με συνέπεια το επάγγελμά σου κάτω από πρωτόγνωρες καταστάσεις. Χαμένος μέσα σε χιλιάδες σελίδες νόμων, αποφάσεων και ασαφών εγκυκλίων, απότοκα όλα του κορωνοϊού. Προσπαθείς να ισορροπήσεις πάνω στο τεντωμένο σχοινί και το άγχος σου τρώει τα σωθικά. Είσαι άγρυπνος, ένας ακάματος στρατιώτης που μάχεται στα χαρακώματα έχοντας να αντιπαλέψει με αόρατους και ορατούς εχθρούς. Παραμένεις όμως στις επάλξεις, δεν είσαι ρίψασπις. Έχεις συνοδοιπόρους τους συναδέλφους σου. Παρόλο που δεν τους βλέπεις, μάχονται κι εκείνοι από άλλα μετερίζια και σας ενώνει μόνο το τηλεφωνικό σύρμα. Είσαι χαλκέντερος, το απέδειξες για μια ακόμη φορά.

Δεν φοβάσαι τη δουλειά, θυμώνεις όμως με την έπαρση των ιθυνόντων που αντί να ζητούν έστω ένα συγγνώμη βγαίνουν κι από πάνω. Σε λοιδορούν σε δημόσιες εμφανίσεις εκείνοι που ευθύνονται για το μπάχαλο που οι ίδιοι δημιούργησαν και τώρα με κομποφάνεια σου κουνούν το δάκτυλο. Κανείς από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των διαφόρων υπουργείων δεν μπήκε ποτέ πραγματικά στη θέση σου.

Δεν σε σέβονται. Ακούς ενίοτε καλά λόγια, όμως είναι γεμάτα υποκρισία ή άλλες φορές φτάνουν στα αυτιά σου ψεύτικα ευχολόγια. Ακούς μονάχα τα τσιτάτα των πολιτικών για λειτούργημα του έργου του λογιστή, κ.α. που συγκαταλέγονται στα λεγόμενα κατά συνθήκη ψεύδη πως απλώς λέγονται για να σου χαϊδέψουν προσωρινά τα αυτιά. Στην πράξη όμως δεν υπάρχει ούτε ένα ψήγμα εμπράγματης αναγνώρισης.

Ένα μεγάλο μπράβο σε σένα λογιστή γιατί το αξίζεις. Είσαι πάντα εκεί, ακόμη και στα δύσκολα, χωρίς να λογαριάζεις ωράρια, είσαι εκεί για να βοηθήσεις τους πελάτες σου χωρίς να ζητάς ανταλλάγματα. Στέκεσαι δίπλα στον επιχειρηματία, αλλά και στον εργαζόμενο και εν μέσω της πανδημίας. Εργάζεσαι ακόμη και τις αργίες για να τα βγάλεις πέρα στερώντας απ΄τον εαυτό σου και απ΄την οικογένειά σου λίγες στιγμές χαλάρωσης. Ξέρω πως για τα περισσότερα δεν θα αμειφθείς γιατί είσαι πάνω απ΄όλα άνθρωπος. Γιατί έχεις φιλότιμο, αυτό που δεν έχουν εκείνοι που σ΄έβαλαν σ΄ αυτή την περιδίνηση.

Συνάδελφοι, ένα ειλικρινές μπράβο για τις προσπάθειές σας από όλη την ομάδα του TAXHEAVEN, γιατί το αξίζετε!


Άρθρο του Κωνσταντύνου Δημ. Γραβιά, Πτυχιούχου Οικον. Παν/μίου Πειραιά, Λογιστή - φοροτεχνικού. Αρχική δημοσίευση στο Taxheaven.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr