NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Μένοντας σπίτι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο

Μένοντας σπίτι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο

Σήμερα, μετά από 1 μήνα εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του COVID-19 και με την πρότερη καθημερινή μου ρουτίνα να αποτελεί μακρινό παρελθόν, αναλογίζομαι τι έχει αλλάξει ουσιαστικά στη ζωή μας και στην επιχειρηματική δραστηριότητα και πώς αυτό το διάστημα μπορεί τελικά να αξιοποιηθεί προς όφελός μας.

Επαγγελματικά ταξίδια, εταιρικές εκπαιδεύσεις, ομιλίες, συναντήσεις και τα courses της KnowCrunch με κρατούσαν εκτός σπιτιού απ’ το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Τον προηγούμενο μήνα δεν θα μπορούσα με τίποτα να φανταστώ τον εαυτό μου να μένει στο σπίτι για παραπάνω από 5 ώρες.


Τι θα αλλάξει στις επιχειρήσεις μετά το lockdown;

Οι αλλαγές θα είναι ραγδαίες και επιτακτικές. Ο κόσμος των επιχειρήσεων μετασχηματίζεται ψηφιακά καθώς οι εξελίξεις τρέχουν. Εάν έχετε μια μικρή ή μεγάλη επιχείρηση και αμέσως αρχίσατε να εργάζεστε και να εκπαιδεύεστε από το σπίτι θα έχετε δει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα. H αλλαγή σε τέτοιες συνθήκες έρχεται πολύ γρήγορα και κάθε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει να την αποδεχτεί και να προσαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό. Δεν θεωρώ πως υπάρχει σωστό και λάθος αυτή τη στιγμή, καθώς οι κανόνες ξαναγράφονται.

Τι είναι σημαντικό να κάνω για τους πελάτες μου αυτή την περίοδο;

Σε φυσιολογικές συνθήκες λέμε follow the money. Και αυτό το κάνει καλά ακόμη και τώρα ο κλάδος του λιανικού εμπορίου. Αλλά αν ο κλάδος μας δεν αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης, τι κάνουμε; Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα: follow the value. Αν στο τέλος μείνει κάτι για να θυμάται ο κόσμος, είναι αυτοί που του στάθηκαν δίνοντας του κάτι πολύτιμο. Με ή χωρίς πληρωμή δεν έχει τόση σημασία. Άρα, παρακολουθήστε καθημερινά τις εξελίξεις και δείτε τι έχει ουσιαστική αξία για τους πελάτες σας, ώστε να είστε εκεί και να τους προσφέρετε.

  • Κρατήστε συχνή επαφή για να μαθαίνετε πώς νιώθουν με κάθε κανάλι, να νιώθουν ότι είστε «κοντά τους»
  • Αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους, μάθετε τι πραγματικά θέλουν από εσάς
  • Προσφέρετε νέα προϊόντα ή υπηρεσίες βάσει των αναγκών τους (δωρεάν ή με πληρωμή)
  • Προσφέρετε πάντα και λίγο παραπάνω σε αξία από τους άλλους, βρείτε τι είναι αυτό το παραπάνω

«Πίστευα και πιστεύω ακράδαντα: follow the value.»

Ποιες είναι οι ευκαιρίες αυτή την περίοδο;

Από την άλλη πλευρά, κάθε κρίση γεννά και σημαντικές ευκαιρίες. Κάντε την έρευνα σας και προσπαθήστε να εντοπίσετε τι έχει ανάγκη το αγοραστικό κοινό. Αν καταφέρετε να το παρέχετε ενδέχεται να επωφεληθείτε και οικονομικά στο μέλλον. Αλλάξτε τώρα! Παράλληλα επωφεληθείτε από τον δικό σας άφθονο ελεύθερο χρόνο και των υπαλλήλων σας. Εκπαιδευτείτε σήμερα για να είστε καταρτισμένοι μετά!

Πώς και πού θα εκπαιδευτώ στην καραντίνα;

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία από τη δεδομένη χρονική στιγμή, για να εκπαιδευτείτε. Βελτιώστε τις δεξιότητές σας, εκπαιδευτείτε σε αυτό που αγαπάτε ή σπουδάστε κάτι εντελώς καινούριο και αλλάξτε τη ζωή σας για πάντα. Πλέον, υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος για να επιλέξετε ένα online course που σας ενδιαφέρει.

Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά δωρεάν σεμινάρια online, e-learning και live webinar όπως στο Udemy.com, στο Coursera.com και στο Hubspot.com. Αν θέλετε μπορείτε να επενδύσετε σε ένα σοβαρότερο και αναγνωρισμένο course για την προσωπική σας εξέλιξη. Στη KnowCrunch έχουμε το εξαιρετικό και βραβευμένο e-learning course για Digital & Social Media Marketing. Πρόκειται για ένα πλήρες και αυτόνομο πρόγραμμα για όσους θέλουν να καταρτιστούν σε όλα τα νέα εργαλεία για digital & social media marketing ή θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το digital marketing ως υπηρεσία.

Γιατί να προτιμήσετε ένα digital & social media marketing course;

Επενδύστε στη μάθηση και στις νέες δεξιότητες. Κάποιοι μπορεί να βρεθούν χωρίς δουλειά αυτή την περίοδο. Γιατί να μην βελτιώσετε το βιογραφικό σας προσθέτοντας κάτι νέο; Ο χώρος του digital & social media marketing είχε, έχει και θα έχει ζήτηση. Σκεφτείτε μόνο πώς γίνονται πλέον όλες μας οι αγορές, η προώθηση, η εξυπηρέτηση! Είναι το παρόν πια. Δεν είναι τυχαίο που εν μέσω καραντίνας, εμφανίζονται συνεχώς νέες θέσεις εργασίας σχετικές με digital marketing. Παράλληλα, αν έχετε κάποια εταιρεία, μέρα με την ήμερα σίγουρα αντιλαμβάνεστε πόσο απαραίτητη είναι η online προώθηση!

Η πανδημία του COVID-19 και το lockdown έφερε τα πάνω κάτω σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι επιχειρήσεις άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλη και αναγκάστηκαν να μπουν στην digital εποχή σχεδόν δια της βίας. Πολλοί συνάνθρωποί μας έμειναν άνεργοι ή σταμάτησαν να δουλεύουν ή προσπαθούν να σώσουν την επιχείρησή τους. Για όλους εσάς έχω μια συμβουλή:

«Μην φοβάστε την αλλαγή. Όσοι προσαρμοστούν σήμερα θα είναι νικητές αύριο!»

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr