NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Google εγκαταλείπει τα σχέδια για «έξυπνη» πόλη στο Τορόντο λόγω κορονοϊού

Η Google εγκαταλείπει τα σχέδια για «έξυπνη» πόλη στο Τορόντο λόγω κορονοϊού

Η θυγατρική της Google, Sidewalk Labs, έβαλε τέλος στα σχέδια της για κατασκευή μιας «έξυπνης» πόλης στον Καναδά, επικαλούμενη επιπλοκές που προκλήθηκαν από την πανδημία Covid-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Dan Doctoroff, σημείωσε πως αιτία για εγκατάλειψη του σχεδίου αποτελεί η «άνευ προηγουμένου οικονομική αβεβαιότητα» που έχει προκληθεί από την παγκόσμια κρίση.

Σε μια δημοσίευση, ο Doctoroff τόνισε πως «καθώς έχει δημιουργηθεί άνευ προηγουμένου οικονομική αβεβαιότητα σε όλο τον κόσμο και στην αγορά ακινήτων του Τορόντο, έχει γίνει πολύ δύσκολο να καταστεί το έργο 12 στρεμμάτων οικονομικά βιώσιμο χωρίς να θυσιαστούν τα βασικά μέρη του project που είχαμε αναπτύξει».

«Πιστεύω ότι οι ιδέες που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία δυόμισι χρόνια θα έχουν ουσιαστική συμβολή στο έργο της αντιμετώπισης μεγάλων αστικών προβλημάτων, ιδίως στους τομείς της οικονομικής προσιτότητας και της βιωσιμότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το όραμα ήταν μια πόλη γεμάτη τεχνολογία, από αυτόνομα αυτοκίνητα έως καινοτόμους τρόπους συλλογής σκουπιδιών και εκατοντάδες αισθητήρες που θα συνέλεγαν δεδομένα για την ποιότητα του αέρα και τις κινήσεις των ανθρώπων. Τα κτίρια θα ήταν βιώσιμα και θα χτίζονταν με ριζοσπαστικούς νέους τρόπους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr