NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Lloyds: Αποζημιώσεις 4,3 δισεκατομμυρίων σε πελάτες λόγω Covid-19

Lloyds: Αποζημιώσεις 4,3 δισεκατομμυρίων σε πελάτες λόγω Covid-19

Αποζημιώσεις ύψους 3 – 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αναμένεται να καταβάλλει η (αντ)ασφαλιστική αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου λόγω Covid-19. Παρόμοιες με τις ζημιές που συνέβησαν την 11η Σεπτέμβρη 2001 και του αντίκτυπου που προκάλεσαν συνδυαστικά οι τυφώνες Harvey, Irma και Maria το 2017. Οι απώλειες μπορεί να συνεχιστούν, αν το κλείδωμα της οικονομίας συνεχιστεί σε επόμενο τρίμηνο.

Το συνολικό κόστος για το κλάδο Ζημιών πιθανά να υπερβεί τα ιστορικά δεδομένα με το που θα καταγραφτεί ο συνολικός αντίκτυπος στην κοινωνία και την οικονομία.

Οι ζημιές που θα γράψει στην αγορά το underwriting το 2020 λόγω του Covid-19 υπολογίζονται στα 107 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, βάσει μελέτης που εκπόνησαν τα Lloyds, ισοδύναμες με τις αξιώσεις που κατέγραψε η αγορά για τις: Katrina, Rita, Wilma το 2005, και των Harvey, Irma, Maria το 2017. Σημειωτέον ότι τα συγκεκριμένα καταστροφικά συμβάντα συνέβησαν σε γεωγραφικές περιοχές, σε διάρκεια ωρών και ημερών, τα χαρακτηριστικά και αντίκτυπος των οποίων σε μακροπρόθεσμο επίπεδο ήταν διαφορετικά από αυτά του Covid-19.

Σε αντίθεση με άλλα συμβάντα καταστροφών, σημαντική θα είναι η υποχώρηση στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς, στα 96 δισεκατομμύρια, ανεβάζοντας τις εκτιμώμενες συνολικές ζημιές στα 203 δισεκατομμύρια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr