NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Εθνική Τράπεζα δεν αισθάνεται «απειλή» από τις digital banks

Η Εθνική Τράπεζα δεν αισθάνεται «απειλή» από τις digital banks

Η Εθνική Τράπεζα δεν θεωρεί, αυτή τη στιγμή, ως «πρώτη απειλή» τις ψηφιακές τράπεζες (digital banks), όπως τις N26 και Revolut, τόνισε, μετά από ερώτηση του epixeiro.gr, ο κ. Στράτος Μολυβιάτης, NBG Group CIO, κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για τις νέες υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής για επιχειρήσεις.

Όπως σημείωσε, η συναλλακτική δραστηριότητα των digital banks έχει υποχωρήσει, λόγω του ότι στοχεύουν σε ένα καταναλωτικό κοινό το οποίο έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας, για «πολλούς και διάφορους λόγους», «κυρίως γιατί παραδοσιακά στις κρίσεις οι πελάτες πηγαίνουν σε αυτό που θεωρούν ότι έχει μεγαλύτερη ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή, το φάσμα του offering μεταξύ αυτών των τραπεζών και των παραδοσιακών έχει μικρύνει πολύ μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, λόγω του ότι το «value proposition» που λέει «ότι ο πελάτης δεν χρειάζεται να πηγαίνει σε ένα φυσικό κατάστημα και έχει μια ψηφιακή τράπεζα, είναι κάτι που, με πολύ κόπο είναι αλήθεια, έχουμε χτίσει και εμείς, στις ελληνικές τράπεζες, με αρκετά καλά αποτελέσματα».

Η Εθνική δεν αισθάνεται ότι απειλείται από τις ψηφιακές τράπεζες, «πρώτον γιατί συνήθως οι πελάτες των τραπεζών αυτών είναι και πελάτες δικοί μας, είναι πελάτες μιας συστημικής τράπεζας, και έχουν ένα προϊόν από την ψηφιακή τράπεζα, άλλοι για λόγους hype, άλλοι για λόγους ευκολίας. Και δεύτερον επειδή υπάρχουν και κάποια όρια στα προϊόντα που μπορούν αυτές να προσφέρουν».

«Με λίγα λόγια», καταλήγει ο CIO της Εθνικής Τράπεζας, «αν το 2019 ήταν η χρονιά των fintech, νομίζω ότι το 2020 είναι η χρονιά που βλέπουμε μια ευκαιρία στους υπόλοιπους, τους συστημικούς, να καλύψουν το φάσμα», τόσο λόγω των δικών τους επιταχυνόμενων διαδικασιών όσο και λόγω των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιήσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr