NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Xiaomi: Ενίσχυση επενδύσεων και ανάπτυξη, «παρά την ύφεση της αγοράς»

Xiaomi: Ενίσχυση επενδύσεων και ανάπτυξη, «παρά την ύφεση της αγοράς»
21_05_2020 | 13:44

Η Xiaomi Corporation ανακοίνωσε ότι κατατάχθηκε 384η στη φετινή λίστα Forbes Global 2000, σημειώνοντας άνοδο 42 θέσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Το περιοδικό Forbes συντάσσει και ανακοινώνει τη λίστα “Forbes Global 2000” κάθε χρόνο. Σύμφωνα με τη λίστα του 2020, ο κύκλος εργασιών της Xiaomi ανήλθε σε 29,8 δισ., τα κέρδη ανήλθαν σε 1,5 δισ., το ενεργητικό στα 26,4 δισ. και η χρηματιστηριακή αξία στα 31,5 δις.

Το 2019, η Xiaomi κατάφερε να πετύχει σημαντική αύξηση σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς. Τα συνολικά έσοδα του Group ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 200 δισ. γουάν, φτάνοντας στα 205,8 δισ. γουάν, ήτοι αύξηση 17,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρουσιάζοντας ένα 9ετές αθροιστικό ετήσιο ποσοστό αύξησης (CAGR) 112%. Τα καθαρά (προσαρμοσμένα) κέρδη ανήλθαν σε 11,5 δισ. γουάν, παρουσιάζοντας αύξηση 34,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο ιδρυτής, Πρόεδρος και CEOτης Xiaomi κ. Lei Jun ανέφερε, “Είναι μεγάλη μας τιμή, που η Xiaomi κατάφερε πέρυσι να μπει για πρώτη φορά στη λίστα Global 2000. Η αναγνώριση της αγοράς αποτελεί κίνητρο για εμάς, ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο. Το περασμένο έτος πραγματοποιήσαμε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στα brands μας, στο portfolio των προϊόντων μας, στην οργανωτική δομή και στα συστήματα διαχείρισης. Κατά τη διάρκεια της μετάβασης από την 4G στην 5G εποχή, καταφέραμε να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση. Επιταχύναμε τη διεθνή επέκτασή μας, με σχεδόν το μισό των εσόδων μας να έρχεται πλέον από αγορές του εξωτερικού, καθιστώντας τη Xiaomi μία πραγματικά παγκόσμια εταιρεία. Αν και ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, ο Όμιλος εξακολουθεί να παρουσιάζει ανάπτυξη, παρά την ύφεση της αγοράς. Θα συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ‘5G + Alot’ στρατηγική μας και να ενισχύουμε τις επενδύσεις μας, με σκοπό να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους, σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας.”

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες διεθνών ερευνητικών οργανισμών, η διανομή της Xiaomi σε smartphones σημείωσε αύξηση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 παρά την πτώση της αγοράς. Σύμφωνα με την Canalys, η διανομή smartphones παγκοσμίως μειώθηκε κατά 13%, σε σύγκριση με το περασμένο έτος, στα 272 εκ. τεμάχια, ωστόσο η Xiaomi σημείωσε αύξηση της τάξης του 9% σε αυτή την περίοδο, ξεπερνώντας άλλους μεγάλους κατασκευαστές smartphones. Το μερίδιο αγοράς ανήλθε σε 11,1%, τοποθετώντας τη Xiaomi στα τέσσερα κορυφαία brands στον κόσμο.

Σύμφωνα με την IDC, η διανομή smartphones παγκοσμίως σημείωσε ετήσια πτώση 11,7% σε 276 εκ. τεμάχια, αλλά η διανομή της Xiaomi και πάλι αυξήθηκε κατά 6,1%, με μερίδιο αγοράς 10,7%. Επιπλέον, η πανδημία του COVID-19, οδήγησε σε Lockdowns σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο, όμως η Xiaomi διατήρησε την ηγετική της θέση στη Δυτική Ευρώπη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Σύμφωνα με την Canalys, η διανομή smartphones της Xiaomi στην Δυτική Ευρώπη αυξήθηκε σημαντικά κατά 79% κατά το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές της, με το μερίδιο αγοράς της να αυξάνεται στο 10%. Στην Ισπανία, η διανομή smartphones αυξήθηκε στο 46%, οδηγώντας σε μερίδιο αγοράς 28%, καθιστώντας τη Xiaomi Νο1 smartphone brand στη χώρα. Το 2019, τα έσοδα από το εξωτερικό έφτασαν τα RMB 91,2 δισ., αντιστοιχώντας στο 44,3% των εσόδων του Ομίλου. Στις 31 Δεκεμβρίου 2019, τα προϊόντα Xiaomi πωλούνταν σε περισσότερες από 90 χώρες και περιοχές.

Ακόμη, η Xiaomi αρχικά εξέδωσε ένα 10ετές κύριο, μη εγγυημένο, σταθερό ομόλογο USD 600 εκ. με επιτόκιο 3,375%. Η συναλλαγή πέτυχε τη χαμηλότερη απόδοση για ένα πρωτοεμφανιζόμενο 10ετές ομόλογο από μια Κινέζικη ΤΜΤ (Technology, Media & Telecom) εταιρεία, έχοντας ως αποτέλεσμα τη μείωση του μακροπρόθεσμου επιτοκίου χρηματοδότησης της Εταιρείας. Tο τελικό ποσό διάθεσης υπερκάλυψέ κατά 8,5 φορές αυτό που ανακοίνωσε αρχικά η Eταιρεία, δείχνοντας ότι το ομόλογο έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό από την επενδυτική αγορά.

Η Xiaomi αναμένεται να λανσάρει τουλάχιστον δέκα νέα 5G smartphones, αυτό το έτος και να αυξήσει τα έξοδά της στον τομέα της «Έρευνας και Ανάπτυξης», στα 10 δισ. γουάν. Τα επόμενα 5 χρόνια, οι επενδύσεις της στο 5G + Alot θα αυξηθούν από 10 δισ. γουάν σε 50 δισ. γουάν. Παρά την είσοδό της στην premium αγορά όμως, η εταιρεία αναφέρει πως παραμένει πιστή στον αρχικό της στόχο, προσφέροντας «εντυπωσιακά προϊόντα στις πιο προσιτές τιμές».

Σχόλια

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr

Top5

σήμερα

    Επιχειρώ - epixeiro.gr