NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Lufthansa: «Πράσινο φως» για πακέτο στήριξης αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ

Lufthansa: «Πράσινο φως» για πακέτο στήριξης αξίας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ

Το νέο Ταμείο Οικονομικής Σταθεροποίησης της Γερμανίας (WSF) ενέκρινε πακέτο στήριξης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη Lufthansa, όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία τη Δευτέρα.

«Το Εκτελεστικό συμβούλιο υποστηρίζει επίσης το πακέτο» δήλωσε η Lufthansa, προσθέτοντας ότι η διάσωση χρειάζεται ακόμη τη συγκατάθεση των μετόχων καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διάσωση περιλαμβάνει εισφορά ιδίων κεφαλαίων από την κυβέρνηση, η οποία θα λάβει μερίδιο 20% αγοράζοντας νέες μετοχές στην ονομαστική αξία των 2,56 ευρώ ή συνολικά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ. Το WSF σκοπεύει να πουλήσει το μετοχικό του κεφάλαιο έως το τέλος του 2023.

Ξεχωριστά, το WSF θα συνεισφέρει κεφάλαια 5,7 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη μορφή του λεγόμενου «silent stake», το οποίο έχει απεριόριστη διάρκεια και μπορεί να τερματιστεί από την εταιρεία σε τριμηνιαία βάση εν όλω ή εν μέρει. Ένα μέρος αυτής της «σιωπηλής συμμετοχής» μπορεί να αντικατασταθεί με επιπλέον μερίδιο 5%, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τα μέτρα συμπληρώνονται από κοινοπρακτική πιστωτική διευκόλυνση ύψους έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με τη συμμετοχή της γερμανικής κρατικής τράπεζας KfW και ιδιωτικών τραπεζών, με διάρκεια τριών ετών.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr