NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κρατική βοήθεια 9 δισ. στη Lufthansa, τα επόμενα βήματα και οι θυγατρικές

Κρατική βοήθεια 9 δισ. στη Lufthansa, τα επόμενα βήματα και οι θυγατρικές

9 δισεκατομμύρια ευρώ κλείδωσε η γερμανική κυβέρνηση για την Lufthansa υπό την αίρεση της έγκρισης του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ. Το σχέδιο σταθεροποίησης της γερμανικής κυβέρνησης προβλέπει ότι το γερμανικό δημόσιο θα μπει με μερίδιο 20% το οποίο θα διαμορφωθεί από το κρατικό Ταμείο Σταθεροποίησης WSF. Η συμμετοχή μπορεί να αυξηθεί στο 25% συν μία μετοχή. Η τιμή εγγραφής στην αύξηση κεφαλαίου είναι 2,56 ευρώ / μετοχή, ισοδυναμώντας με εισφορά 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Το κρατικό Ταμείο WSF θα πραγματοποιήσει σιωπηλή συμμετοχή έως 5,7 δισ. ευρώ στα περιουσιακά στοιχεία της Lufthansa. Το Ταμείο στοχεύει να πουλήσει την πλήρη συμμετοχή του σε αγοραίες αξίες στα τέλη του 2023, υπό την επιφύλαξη της θέσης της πλήρους αποπληρωμής της σιωπηλής συμμετοχής και της ελάχιστης τιμής των 2,56 ευρώ / μτχ συν ένα επιτόκιο 12% /ετησίως.

Το κρατικό Ταμείο WSF δεν θα ασκεί τα δικαιώματα ψήφου, παρά μόνον αν υπάρξει διαδικασία εξαγοράς.

Υπό την αίρεση των εγκρίσεων τελεί κοινοπραξία πιστωτικής γραμμής 3 δισεκατομμυρίων ευρώ διάρκειας 3 ετών με την συμμετοχή της κρατικής Αναπτυξιακής Τράπεζας KfW και άλλων ιδιωτικών τραπεζών.

Η Lufthansa μετά την κρίση του κορωνοϊού αν δεν λάβει πακέτο κρατικής διάσωσης κινδυνεύει να πτωχεύσει. Το πακέτο διάσωσης πριν χορηγηθεί θα πρέπει να πάρει την έγκριση της ΕΕ στους κόλπους της οποίας διαφαίνεται να υπάρχουν κάποιες διαφωνίες και αντιδράσεις. Κατά τις πληροφορίες οι διαφωνίες εδράζονται στα δικαιώματα προσγείωσης στα αεροδρόμιο FRA και MUC, (Frankfurt am Main, Muenchen) και στο ύψος της αξίας της χορηγηθείσας κρατικής βοήθειας. Στις συζητήσεις αυτές αντιτίθεται η Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Τα κράτη – μέλη της ΕΕ που θα μπουν στο μετοχικό κεφάλαιο ιδιωτικών εταιρειών σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ για την ανάσχεση των οικονομικών ζημιών λόγω κορωνοϊού θα πρέπει να μειώσουν τις συμμετοχές μέσα σε 6 χρόνια, ενώ απαγορεύεται η διανομή μερίσματος και καταβολή μπόνους.

Το πακέτο διάσωσης η Lufthansa το διαπραγματεύονται αρκετές εβδομάδες με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας ενώ σχεδιάζεται να λάβει οικονομική βοήθεια και τις θυγατρικές της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr