NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

ΕΤΕπ: 200 δισεκατομμύρια ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΤΕπ: 200 δισεκατομμύρια ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
27_05_2020 | 10:31 27_05_2020 | 10:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε σήμερα γύρω αολι τη δομή και την επιχειρηματική προσέγγιση του νέου Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Το Ταμείο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 23 Απριλίου ως μέρος του συνολικού πακέτου ανταπόκρισης της ΕΕ απέναντι στον Covid-19. Θα επιτρέψει στον Όμιλο ΕΤΕπ να αυξήσει την υποστήριξή του για τις μικρές και μεσαίες ευρωπαϊκές εταιρείες, παρέχοντας επιπλέον 200 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότησης.

«Η οικονομική ζημία που προκλήθηκε από την πανδημία γίνεται πιο ορατή κάθε μέρα: Εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες ευρωπαϊκές εταιρείες αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Το Πανευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων είναι μια έγκαιρη και στοχευμένη ανταπόκριση στις επείγουσες ανάγκες τους, συμπληρώνοντας τις εθνικές προσπάθειες των κρατών μελών», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer. «Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που έθεσαν τα κράτη μέλη σε εμάς, την τράπεζα της ΕΕ. Θα συνεργαστούμε στενά με τα εθνικά ιδρύματα για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες έχουν γρήγορη πρόσβαση στη βοήθεια με τη μορφή που τη χρειάζονται».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr