NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi με στόχο την κοινή χρήση τεχνολογίας

Συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi με στόχο την κοινή χρήση τεχνολογίας
27_05_2020 | 11:01 27_05_2020 | 11:02
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Renault, η Nissan και η Mitsubishi ανακοίνωσαν την Τετάρτη λεπτομέρειες για ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που στοχεύει στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους στην ανάπτυξη και παραγωγή αυτοκινήτων, ούτως ώστε να επιβιώσουν ως όμιλος.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας, Jean-Dominique Senard, δήλωσε ότι η νέα συμφωνία θα ενισχύσει σημαντικά τη συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι θα μειώσει το κόστος ανάπτυξης νέων μοντέλων έως και 40%.

Τα μέλη της Συμμαχίας συμφώνησαν σε ένα νέο σχήμα «leader-follower» που λένε ότι θα βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα μέσω μιας ουσιαστικής αύξησης στην κοινή παραγωγή και ανάπτυξη. Κάθε εταιρεία θα γίνει η μάρκα «αναφοράς» σε βασικές περιοχές και τεχνολογίες.

Βάσει της συμφωνίας, η Renault θα αναλάβει τα «ηνία» στην Ευρώπη και θα ηγηθεί της ανάπτυξης του SUV επόμενης γενιάς. Η Nissan θα αναλάβει αυτόν τον ρόλο στην Ιαπωνία, τη Βόρεια Αμερική και την Κίνα.

«Θα επικεντρωθούμε στην αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, παρά στον όγκο», δήλωσε ο Senard. «Το νέο πλαίσιο θα επιτρέψει σε κάθε μέλος της Συμμαχίας να βελτιώσει τις βασικές του δυνατότητες και να επωφεληθεί από τις δυνατότητες των άλλων εταιρειών. Ο στόχος είναι να αυξηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr