NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Πλήγμα 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επενδύσεις στην ενέργεια

Πλήγμα 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επενδύσεις στην ενέργεια

Οι παγκόσμιες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας αναμένεται πως θα παρουσιάσουν πτώση κατά περίπου 20% ή 400 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ λόγω της επιδημίας, δήλωσε την Τετάρτη ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο IEA σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση στην «καθαρή» ενέργεια, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία. Στις αρχές του έτους, οι παγκόσμιες ενεργειακές επενδύσεις ήταν «σε καλό δρόμο» για αύξηση 2% το 2020, την μεγαλύτερη ανάπτυξή σε έξι χρόνια. Συνολικά επενδύθηκαν 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στον τομέα το 2019.

«Η ιστορική πτώση των παγκόσμιων ενεργειακών επενδύσεων είναι βαθιά ανησυχητική για πολλούς λόγους» τόνισε ο Fatih Birol, Εκτελεστικός Διευθυντής του IEA. «Σημαίνει χαμένες θέσεις εργασίας και οικονομικές ευκαιρίες σήμερα, καθώς και απώλεια ενεργειακού εφοδιασμού που ίσως χρειαστούμε αύριο, μόλις ανακάμψει η οικονομία», είπε, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να βλάψει την πορεία προς καθαρότερες μορφές ενέργειας.

Ο IEA δήλωσε ότι τα έσοδα για τις κυβερνήσεις και τη βιομηχανία αναμένεται να μειωθούν κατά περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2020 λόγω της πτώσης της ζήτησης ενέργειας και των χαμηλότερων τιμών.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr