NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η τηλεργασία βοήθησε την αγορά των υπολογιστών να αποφύγει την κατάρρευση

Η τηλεργασία βοήθησε την αγορά των υπολογιστών να αποφύγει την κατάρρευση

Οι παγκόσμιες αποστολές ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα) κινούνται σε ρυθμό μείωσης 13,6% το 2020, κατά 1,9 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την νεότερη πρόβλεψη της Gartner.

«Η προβλεπόμενη πτώση στην αγορά υπολογιστών ειδικότερα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη», δήλωσε ο Ranjit Atwal, ανώτερος διευθυντής της Gartner. «Ωστόσο, οι αποκλεισμοί λόγω COVID-19 ανάγκασαν τις επιχειρήσεις και τα σχολεία να επιτρέψουν σε εκατομμύρια ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι και να αυξήσουν τις δαπάνες για νέα laptop, Chromebook και tablet για αυτούς τους εργαζόμενους. Τα εκπαιδευτικά και κυβερνητικά ιδρύματα αύξησαν επίσης τις δαπάνες για αυτές τις συσκευές για τη διευκόλυνση της ηλεκτρονικής μάθησης».

Το 2020, οι αποστολές υπολογιστών αναμένεται να μειωθούν κατά 10,5%. Οι αποστολές φορητών υπολογιστών, tablet και Chromebook αναμένεται να μειωθούν πιο αργά από την αγορά υπολογιστών συνολικά το 2020.

Η Gartner σημείωσε ότι το 48% των εργαζομένων πιθανότατα θα εργάζεται εξ αποστάσεως και μετά την πανδημία COVID-19, ακόμη και εν μέρει, σε σύγκριση με το 30% πριν από αυτήν. Συνολικά, η τάση εργασίας από το σπίτι θα κάνει τα τμήματα πληροφορικής να στραφούν σε περισσότερους φορητούς υπολογιστές, tablet και Chromebook για εργασία.

«Αυτή η τάση σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις που χρειάζονται δημιουργία ευέλικτων επιχειρηματικών σχεδίων συνέχειας θα κάνουν τους φορητούς υπολογιστές να πάρουν την θέση των desktop το 2021 και το 2022», δήλωσε ο Atwal.

Οι αποστολές κινητών τηλεφώνων προβλέπεται πως θα μειωθούν κατά 14,6% το 2020, ενώ οι αποστολές smartphone θα επιτύχουν ελαφρώς πιο αργή πτώση κατά 13,7% σε ετήσια βάση, σε 1,3 δισεκατομμύρια μονάδες το 2020. «Ενώ οι χρήστες έχουν αυξήσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων τους για να επικοινωνούν με συναδέλφους, συνεργάτες, φίλους και οικογένειες κατά τη διάρκεια του lockdown, το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότεροι καταναλωτές να αναβαθμίσουν τα τηλέφωνά τους. Ως αποτέλεσμα, η διάρκεια ζωής του τηλεφώνου θα επεκταθεί από 2,5 χρόνια το 2018 σε 2,7 έτη το 2020».

Το 2020, τα προσιτά τηλέφωνα 5G αναμενόταν να είναι ο καταλύτης για την αύξηση των αγορών καινούργιων συσκευών τηλεφωνίας, αλλά αυτό, σύμφωνα με την Gartner, δεν θα συμβεί. Τα τηλέφωνα 5G προβλέπεται τώρα να αντιπροσωπεύουν μόνο το 11% των συνολικών αποστολών κινητών τηλεφώνων το 2020. Συνολικά, οι δαπάνες για τηλέφωνα 5G θα επηρεαστούν στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Κίνα, όπου αναμένεται συνεχής επένδυση σε υποδομές 5G, επιτρέποντας στους παρόχους στην Κίνα να εμπορεύονται αποτελεσματικά τηλέφωνα αυτής της κατηγορίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr