NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η American Airlines ετοιμάζει περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας

Η American Airlines ετοιμάζει περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας

Η American Airlines σχεδιάζει να περικόψει τον αριθμό του προσωπικού που απασχολεί κατά 30%, στους τομείς της διαχείρισης και της υποστήριξης, κάτι που σημαίνει μείωση περίπου 5.000 θέσεων εργασίας.

«Αν και η ρευστότητά που υπήρξε πριν την πανδημία, η σημαντική οικονομική βοήθεια που παρέχεται από την κυβέρνηση και τα κεφάλαια που έχουμε συγκεντρώσει παρέχουν τη βάση για σταθερότητα, πρέπει να μειώσουμε τα κόστη, συμπεριλαμβανομένης της πιο σημαντικής δαπάνης μας - του κόστους της αποζημίωσης και των παροχών» δήλωσε η Elise Eberwein, εκτελεστική αντιπρόεδρος της American Airlines.

«Επιπλέον, η λειτουργία μιας μικρότερου μεγέθους αεροπορικής εταιρείας σημαίνει ότι θα χρειαζόμαστε μια ομάδα προσωπικού διαχείρισης και υποστήριξης κατά περίπου 30% πιο λιτή» σημείωσε η Eberwein.

Το προσωπικό διοίκησης και υποστήριξης θα έχει έως τις 10 Ιουνίου για να υποβάλει αίτηση για εθελουσία, με την American Airlines να προσφέρει το ένα τρίτο της αμοιβής τους έως το τέλος του 2020 και πέντε χρόνια ταξιδιωτικών προνομίων.

Η αμερικανική αεροπορική απασχολούσε περίπου 130.000 υπαλλήλους στα τέλη του 2019 και, μέχρι στιγμής, περίπου 39.000 έχουν λάβει εθελοντική άδεια ή πρόωρη συνταξιοδότηση.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr