NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Το Περισκόπιο στο κυνήγι των μαγισσών για να ξορκίσει το κακό

Το Περισκόπιο στο κυνήγι των μαγισσών για να ξορκίσει το κακό

Το όνομα του ο Ιούνιος, το πήρε από την Θεά Ήρα, τη σύζυγο του Θεού Δία, στα λατινικά ονομάζονταν Juno. Τον Ιούνιο έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο με τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου 21 Ιουνίου για το Βόρειο Ημισφαίριο, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού. Για το Νότιο Ημισφαίριο την έναρξη του χειμώνα.

Η ημερομηνία του θερινού ηλιοστασίου στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι σημαντική, γιατί οι άνθρωποι ξεκινούν να οργανώνουν τις συγκομιδές και τις καλλιέργειες τους. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα, το βράδυ του θερινού ηλιοστασίου, οι Δανοί άναβαν φωτιές για να κυνηγήσουν τις μάγισσες, να ξορκίσουν το κακό και να διώξουν τα κακά πνεύματα. Η λέξη ηλιοστάσιο προέρχεται από το ουσιαστικό «ήλιος» και το ρήμα «στέκομαι». Ο Ήλιος επιβραδύνει την απόκλιση που παίρνει προς τα βόρεια ή τα νότια. Την ημέρα εκείνη η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται.

Το Περισκόπιο «συλλαμβάνει» την εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς, μετρά αποκλίσεις

Η ασφαλιστική αγορά ζητά να επιβραδύνει την αρνητική απόκλιση που πήρε από τον άξονα που κινείτο. Της έφυγε με άλλα λόγια η παραγωγή που υπολόγιζε από τα χέρια της. Φταίει η καραντίνα. Θα καταφέρει να μηδενίσει και να αντιστρέψει την πορεία της; Μπαίνουμε και σε εποχή θερισμού.

Σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες. Ψέματα είναι; Ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ μπήκε στο τσεπάκι ξένης Ευρωπαϊκής Ασφαλιστικής. Ωραία η υποδοχή του θέρους. Η ίδια είχε ξαναπάρει πρόστιμο από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για παράβαση νομοθεσίας. Ψιθυρίζεται ότι στο κατώφλι βρίσκεται και άλλο πρόστιμο. Αλήθεια, ψέματα, θα δείξει.

Το πρόστιμο λοιπόν αφορά ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης ισόβιας διάρκειας σχετικά με την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων. Μα είναι δυνατόν να μην επιτρέπεται στον καταναλωτή να ελέγξει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια έκταση θα ακολουθήσει η αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων του; Προσοχή γιατί όταν διαβάζουμε έχουμε την τάση να κινδυνολογούμε και παίρνει η μπάλα όλους. Δεν αφορά όλες τις ασφαλιστικές.

Τι δεν πρέπει να μας ξεφεύγει: πως όλοι δεν κάνουν τα ίδια για αυτό και ο κόσμος που διαβάζει, δεν πρέπει να τρομάζει, αλλά να προσέχει. Δεν έχετε λοιπόν τίποτα άλλο να κάνετε παρά να προσέχετε τους όρους των συμβολαίων. Αυτό είναι το μυστικό.

Το Περισκόπιο βλέπει καπνούς

Θα κάψουμε τις μάγισσες, όπως γίνονταν στον Μεσαίωνα για να ξορκίσουμε το κακό ή θα κάψουμε συνήθειες του παρελθόντος που μας βαρύνουν. Και ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει «εντολή» από πάνω οι νομοθεσίες στα κράτη μέλη της ΕΕ να γίνουν πιο φιλικές στον καταναλωτή και πιο διαφανείς. Τα πρόστιμα επιδίδονται με αβρότητα τελευταία. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Όταν ανασκευαστούν τα «λιμάνια» το Περισκόπιο θα βλέπει ξεκάθαρα

Διαφάνεια. Τη λέξη αυτή την λέμε τόσες φορές, μέχρι που φτάσαμε να πιστεύουμε ότι ξεφορτώσαμε από πάνω μας κάθε ίχνος διαφθοράς. Θολές καταστάσεις, αν δεν αλλάξουν τα θεμέλια.

Κάπως όπως να βλέπουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να λέμε τι ωραίοι που είμαστε. Μα, ο καθρέφτης μας μπορεί να δείξει αν είμαστε όμορφοι; Ας ξεκολλήσουμε από τον λήθαργο των τελευταίων 20 ετών. Τα εσωτερικά μας χαρακτηριστικά δείχνουν την ομορφιά, όπως και οι όροι των συμβολαίων, τα ψιλά γράμματα και η λεπτομέρεια μαρτυρούν την διαφάνεια. Όποιος συμφωνεί, κερδίζει.

Με αυτό το Δικαίωμα Συμβολαίου τι θα γίνει;. Ας μιλήσει κάποιος. Μέχρι και 40% έχει, μας λένε δικαίωμα στα ισόβια συμβόλαια υγείας (νοσοκομειακά) μία ασφαλιστική. Όχι ότι απουσιάζουν οι άλλες. Δικαίωμα - προμήθειες κάπως σαν αντίρροπες δυνάμεις. Βγαίνουν μια χαρά τα πολυτελή ταξίδια που κάνουν οι ασφαλιστικές από το Δικαίωμα. Σωστό ή λάθος;

Υπόσχεται «λαγούς» αλλά στην θέση τους μοιράζει «κουνέλια». Τρέχουν οι αποδόσεις των επενδυτικών προγραμμάτων φωνάζει από όλες τις μεριές ξένη ασφαλιστική Ζωής και Υγείας. Δεν ψάχνουμε μέχρι τον επόμενο μήνα να βρούμε τις αποδόσεις των επενδυτικών προγραμμάτων και τι κρατήσεις ορίζουν τα συμβόλαιά της σε μία απρόοπτη εξαγορά τους. Μας κάνει και ένα κλικ παραπάνω η Φερεγγυότητά της, το Solvency II, είναι λίγο πάνω από το 80% χωρίς τα μεταβατικά μέτρα.

Η γωνία που ορίζεται από τον Βορρά κατευθύνει το πλοίο

Τρώνε μας λένε λίγο ξύλο τα ομαδικά ασφαλιστήρια. Δεν φταίνε οι ασφαλιστικές, αυτές το δουλεύουν πολύ καλά. Φταίνε οι φορολογικοί συντελεστές που χαμήλωσαν. Ας βρεθεί τρόπος να βοηθήσουν λίγο παραπάνω τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι ασφαλιστικές. Πώς θα συνδεθούν αυτά τα δύο σημεία; Η ευθεία γραμμή αν δεν υπάρχουν κίνδυνοι στην σύνδεση είναι καλύτερη, η κατεύθυνση του πλοίου δεν θα ξεφύγει από την γωνία

Περιμένουμε να δούμε μέσα στο μήνα πώς θα κινηθεί η ERGO. Καιρός δεν είναι; Χρονίσαμε μετά τις δηλώσεις. Έρχεται μας λένε ο νέος CEO και ακούγεται ότι θα είναι Ελληνογερμανός. Για να δούμε από ποιο σημείο του ορίζοντα θα φτάσει στην Ελλάδα, αν είναι έτσι τα πράγματα. Γιατί εδώ που τα λέμε όταν κάποιος ορίζεται προσωρινός CEO τι μπορεί να κάνει; Μπορεί να περάσει ο λόγος του στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση; Πώς μπορεί να πείσει;

Ας ρίξουμε και στο τραπέζι ένα ακόμα βαρύ χαρτί. Της Εθνικής Ασφαλιστικής. Από το 1821 πάει για το 2021. Ένα deal που πέρασε στην αιωνιότητα. Είμαστε περίεργοι να δούμε ποια θα είναι η τελική της αξία.

Δυνατό χαρτί στην αγορά. H Eurolife λίγες ημέρες πριν μας συστήθηκε με το νέο της όνομα και την δύναμη που της προσδίδει η Fairfax Financial Holdings Limited. Το όνομα αυτής: Eurolife FFH. Σήμερα ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα. Εταιρεία που προτιμά την ευθεία γραμμή και όχι τις τεθλασμένες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr