NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Trump βάζει στο «στόχαστρο» τα κοινωνικά δίκτυα μέσω προεδρικού διατάγματος

Ο Trump βάζει στο «στόχαστρο» τα κοινωνικά δίκτυα μέσω προεδρικού διατάγματος

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα την Πέμπτη, στοχεύοντας εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter, κατηγορώντας τις ότι έχουν «ανεξέλεγκτη δύναμη» και κλιμακώνοντας τη διαμάχη του με τις δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες.

Το διάταγμα του Trump αποσκοπεί στον περιορισμό της νομικής ασυλίας των εταιρειών για τον τρόπο με τον οποίο εποπτεύουν το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες, κάτι που οι νομικοί εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι υπερβαίνει την εξουσία του προέδρου, εκτός εάν πείσει το Κογκρέσο να αλλάξει τη σχετική νομοθεσία.

Αλλά η κίνηση θα μπορούσε να αυξήσει την πολιτική και οικονομική πίεση στο Twitter, το Facebook, το Google και άλλους γίγαντες της Silicon Valley, ανοίγοντας την πόρτα σε αγωγές και κανονιστικές αναθεωρήσεις.

Ο πρόεδρος ενήργησε δύο ημέρες αφότου το Twitter, για πρώτη φορά, πρόσθεσε μια αποποίηση ευθυνών σε δύο από τα tweets του, τα οποία ανέφεραν ότι τα ψηφοδέλτια δια αλληλογραφίας οδήγησαν σε εκτεταμένη απάτη ψηφοφόρων. Η κίνηση εξόργισε τον Trump.

Με πληροφορίες από latimes

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr