NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

ΙΑΤΑ: Το χρέος της αεροπορικής βιομηχανίας θα φτάσει στα 550 δισεκατομμύρια δολάρια

ΙΑΤΑ: Το χρέος της αεροπορικής βιομηχανίας θα φτάσει στα 550 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δημοσίευσε ανάλυση που υποστηρίζει ότι το παγκόσμιο χρέος της αεροπορικής βιομηχανίας θα μπορούσε να αυξηθεί στα 550 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για αύξηση 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τα επίπεδα χρέους στις αρχές του 2020.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη, 67 δισεκατομμύρια δολάρια του νέου χρέους αποτελούνται από κρατικά δάνεια (50 δισεκατομμύρια δολάρια), φόρους που αναβάλλονται (5 δισεκατομμύρια δολάρια) και εγγυήσεις δανείων (12 δισεκατομμύρια δολάρια).

52 δισεκατομμύρια δολάρια προέρχονται από εμπορικά συνδεδεμένες πηγές όπως εμπορικά δάνεια (23 δισεκατομμύρια δολάρια), χρέος κεφαλαιαγοράς (18 δισεκατομμύρια δολάρια), χρέος από νέες λειτουργικές μισθώσεις (5 δισεκατομμύρια δολάρια) και πρόσβαση σε υπάρχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις (6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Όπως αναφέρεται «η οικονομική βοήθεια είναι μια σωτηρία για να ξεπεραστεί η χειρότερη κρίση χωρίς να σταματήσουν οι δραστηριότητες. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της περιόδου επανεκκίνησης, αργότερα φέτος, το χρέος της βιομηχανίας θα είναι κοντά στα 550 δισεκατομμύρια δολάρια - μια τεράστια αύξηση 28%.

Οι κρατικές ενισχύσεις συμβάλλουν στη διατήρηση της βιομηχανίας. Η επόμενη πρόκληση θα είναι να εμποδιστούν οι αεροπορικές εταιρείες να βυθιστούν κάτω από το βάρος του χρέους που δημιουργεί η βοήθεια», δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Συνολικά, οι κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί για 123 δισεκατομμύρια δολάρια οικονομικής βοήθειας προς τις αεροπορικές εταιρείες. Από αυτά, 67 δισεκατομμύρια δολάρια θα πρέπει να επιστραφούν. Το υπόλοιπο αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από επιδοτήσεις μισθών (34,8 δισεκατομμύρια δολάρια), χρηματοδότηση ιδίων κεφαλαίων (11,5 δισεκατομμύρια δολάρια) και φοροαπαλλαγές / επιδοτήσεις (9,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Όπως αναφέρεται, «πάνω από το ήμισυ της υποστήριξης που παρέχουν οι κυβερνήσεις δημιουργεί νέες υποχρεώσεις. Αλλάζει εντελώς την οικονομική εικόνα του κλάδου. Η εξόφληση των οφειλών των κυβερνήσεων και των ιδιωτών δανειστών θα σήμαινε ότι η κρίση θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από το χρόνο που απαιτείται για την ανάκαμψη της ζήτησης», δήλωσε ο de Juniac.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr