NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κομισιόν: Ταμείο 15 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα

Κομισιόν: Ταμείο 15 δισ. ευρώ για στήριξη επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που έχουν αποδυναμωθεί από την κρίση της πανδημίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πρόταση, η οποία πρέπει να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και τους νομοθέτες, έρχεται λόγω του ότι εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει ευάλωτες σε εχθρικές εξαγορές, καθώς οι τιμές των μετοχών μειώθηκαν και υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απόκτηση μεριδίων ή για δάνεια σε στρατηγικές εταιρείες, σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, το διάστημα, η άμυνα και οι ψηφιακές και πράσινες τεχνολογίες, όπως δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ Thierry Breton σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

Η χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ θα παρέχεται σε εταιρείες «που χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια για να συνεχίσουν την επέκτασή τους», δήλωσε ο Breton, προσθέτοντας ότι θα επιτρέψει επίσης στις επιχειρήσεις να αποφύγουν τη βοήθεια από ανεπιθύμητους συνεργάτες.

Το νέο ταμείο είναι μικρό σε σύγκριση με τα μεγάλα κρατικά επενδυτικά ταμεία που διαθέτουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να επενδύσουν σε στρατηγικές εταιρείες. Ωστόσο, η χρηματοοικονομική του δύναμη αναμένεται να ενισχυθεί προσελκύοντας ιδιώτες επενδυτές με εγγυήσεις.

Η Επιτροπή εκτιμά ότι τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ «θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επενδύσεις έως 150 δισεκατομμυρίων ευρώ» κατά την περίοδο 2021-2027.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr