NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Κίνα: Η Volkswagen επενδύει 2,1 δισ. ευρώ στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Κίνα: Η Volkswagen επενδύει 2,1 δισ. ευρώ στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
29_05_2020 | 16:42 29_05_2020 | 16:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Σε επενδύσεις συνολικού ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην κινεζική αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προχωρά η Volkswagen, υποστηρίζοντας δύο εταιρείες του χώρου. Οι συμφωνίες έρχονται καθώς οι παγκόσμιοι αντίπαλοί της, όπως η General Motors, η Toyota και η Tesla, επιδιώκουν να επεκτείνουν τις πωλήσεις ηλεκτρικών στην αγορά αυτοκινήτων της Κίνας.

Η Volkswagen θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να αποκτήσει το 50% του κρατικού ομίλου Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC Motors), αναλαμβάνοντας επίσης τον πλήρη διαχειριστικό έλεγχο της υπάρχουσας κοινοπραξίας ηλεκτρικών οχημάτων με την JAC, αυξάνοντας το μερίδιό της σε 75% από 50%.

Ο επικεφαλής της Volkswagen στην Κίνα, Stephan Woellenstein, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι η επιχείρηση σχεδιάζει να ανανεώσει ένα υπάρχον εργοστάσιο JAC και να λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο με βάση την πλατφόρμα MEB, μια αρχιτεκτονική που επιτρέπει την αποτελεσματική παραγωγή διαφόρων μοντέλων EV, το 2023.

Η κοινοπραξία θα λανσάρει πέντε ακόμη ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2025, χρονιά κατά την οποία ο γερμανικός γίγαντας στοχεύει να πουλά 1,5 εκατομμύρια «νέα ενεργειακά οχήματα» (NEV) τον χρόνο - συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία, καθώς και υβριδικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων.

Σε ξεχωριστή συναλλαγή, η Volkswagen θα επενδύσει 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το 26,5% της Guoxuan High-tech Co Ltd, κατασκευάστριας ηλεκτρικών μπαταριών οχημάτων. Σύμφωνα με την Volkswagen, η Guoxuan, που εδρεύει στην Hefei όπως και η JAC, θα παρέχει μπαταρίες στα μοντέλα EV της στην Κίνα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr