NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Σημαντικό επενδυτικό φόρουμ για την προώθηση των Κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα

Σημαντικό επενδυτικό φόρουμ για την προώθηση των Κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα
30_05_2020 | 12:47 30_05_2020 | 20:16
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Στις 4 Ιουνίου 2020, (9:00-11:30), θα διεξαχθεί Online Forum με θέμα “Invest in Greece Online Forum 2020, the “Dragon Head” of the new Silk Road into Europe”, υπό την Αιγίδα του Enterprise Greece και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα επενδυτικό φόρουμ, με συμμετοχή εκατοντάδων Κινέζων επενδυτών, μέσω διαδικτύου.

Το Forum θα επικεντρωθεί στους τομείς Ενέργεια και Υποδομές. Συμμετέχοντες στο Forum θα είναι Κινέζοι εκπρόσωποι εταιρειών που επενδύουν ήδη στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τους Κινέζους συνδιοργανωτές, οι οποίοι ειδικεύονται για λογαριασμό της Κινεζικής Κυβέρνησης στην προώθηση των επενδύσεων στο εξωτερικό, οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στο Forum συγκεντρώνουν επενδυτικά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ήδη διακρίνονται από εξωστρέφεια.

Ο στόχος του “Invest in Greece Online Forum 2020, the “Dragon Head” of the new Silk Road into Europe” είναι:

  1. να ενημερωθούν λεπτομερώς οι Κινέζοι για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός, ειδικά στους Τομείς της Ενέργειας και των Υποδομών,
  2. να διαδοθεί ουσιαστικά το μήνυμα «Ελλάδα επενδυτικός προορισμός» στην Κίνα μέσω των ίδιων των εταιρειών αλλά και των Κινέζικων ΜΜΕ που θα στηρίξουν το Συνέδριο,
  3. να λάβουν οι Κινέζοι το μήνυμα από την ίδια την Κυβέρνηση.

Χαιρετισμό στο Forum θα απευθύνει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Liu Xiaonan, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ξένων Κεφαλαίων και Επενδύσεων στο Εξωτερικό της NATIONAL DEVELOPMENT AND REFORM COMMISSION (NDRC) (του αντίστοιχου Υπουργείου Ανάπτυξης της Κίνας), η κ. Zhang Qiyue, Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, ο κ. Ηλιόπουλος Γιώργος, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece κ. Γιώργος Φιλιόπουλος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Το Forum διεξάγεται με την υποστήριξη των China Overseas Investment Fair (COIFAIR), The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC), China Council for the Promotion of International Trade (CCPIT) COMMERCIAL SUB-COUNCIL.

Την ευθύνη για την διοργάνωση του forum έχουν τρεις οργανισμοί.

Η China Overseas Development Association (CODA), ένας Οργανισμός που ανήκει στην NDRC και έχει ως αποκλειστικό του αντικείμενο την προώθηση των Κινέζικων επενδύσεων στο εξωτερικό. Η NDRC είναι το «υπερυπουργείο» της Κίνας με το οποίο το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας έχει υπογράψει το 3ετές πλάνο συνεργασίας.

Η πλατφόρμα ChinaGoAbroad (CGA), η μεγαλύτερη πλατφόρμα στην Κίνα που συνδέει Κινέζικες εταιρείες που επενδύουν στο εξωτερικό με ξένες επενδύσεις. Η CGA έχει 14.500+ μέλη (εταιρείες, κυβερνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια κλπ) εκ των οποίων το 40% είναι από την Κίνα.

Η BELT AND ROAD ASSOCIATES, μια συμβουλευτική εταιρεία που γεφυρώνει επενδυτικά σχέδια με Κινέζους επενδυτές.

Η συμμετοχή στο Forum είναι δωρεάν και γίνεται μόνο με πρόσκληση από τους διοργανωτές. Για εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα στην σελίδα του Forum εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr