NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αλ. Σαρρηγεωργίου, Eurolife FFH: Η πανδημία μπορεί να καλυφθεί

Αλ. Σαρρηγεωργίου, Eurolife FFH: Η πανδημία μπορεί να καλυφθεί

Είκοσι χρόνια ζωής μετρά η Eurolife, μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited, η οποία μετονομάστηκε από Eurolife ERB σε Eurolife FFH. Με 1.100 γραφεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και με την υποστήριξη της Eurobank, η οποία κατέχει το 20% του συνολικού μεριδίου, η Eurolife, το 2019, αύξησε τις εργασίες της 17%, στα 135 εκατ. κέρδη προ φόρων, καταλαμβάνοντας μερίδιο 11% στην αγορά εκ του οποίου το 19,4% προέρχεται από τις ασφαλίσεις ζωής και το 3,4% από τις γενικές ασφάλειες.

Η συνολική παραγωγή ασφάλιστρων το 2019 αυξήθηκε 17% στα 508 εκατ. κατά την οικονομική χρήση 2019. Στα επιμέρους, ο κλάδος ζωής σημείωσε αύξηση 17%, ο κλάδος υγείας 11%, τα ομαδικά ασφαλιστήρια 22%, ο κλάδος αυτοκινήτου 32% και οι λοιποί κλάδοι 6%.

Από τα 135 εκατ. ευρώ κέρδη προ φόρων, τα 34 εκατ. προέρχονται από το underwriting (ασφαλιστικές εργασίες), +60% το 2019 προς το 2018 και το εναπομείναν ποσό από επενδύσεις. Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Eurolife κατατάσσεται ανάμεσα στα 2 - 3 μεγαλύτερα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα με μέση απόδοση 3,3% εν μέσω περιβάλλοντος χαμηλών, μέχρι και αρνητικών, επιτοκίων στον κόσμο. Αποτελείται κυρίως από ελληνικά και ευρωπαϊκά ομόλογα.

Το εποπτικό καθεστώς Solvency II αφήνει ελεύθερες τις ασφαλιστικές να επενδύσουν σε κατηγορίες κεφαλαίων που επιθυμούν ωστόσο και «αυτοπεριοριστικό» λόγω των κεφαλαιακών απαιτήσεων και των δεσμεύσεων που επιβάλλει στις ασφαλιστικές ανάλογα με το ρίσκο που παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό η Eurolife πραγματοποιεί επενδύσεις σταθμισμένες ανά τον κίνδυνο κεφαλαίων. Οι δείκτες φερεγγυότητας Solvency II για τις ασφαλίσεις ζωής είναι 160% και τις γενικές ασφάλειες 142%.

Κατά τα λοιπά το 2019 η Eurolife κατέβαλλε αποζημιώσεις 280 εκατ., απέδωσε φόρους 140,4 εκατ., εργοδοτικές εισφορές 6,5 εκατ. αύξησε τις αμοιβές και προμήθειες 28%, καταβάλλοντας αμοιβές – προμήθειες – μπόνους 38 εκατ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurolife FFH και Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου η κρίση του κορονοϊού μείωσε το ενδιαφέρον για αποταμιευτικά προϊόντα, ενώ αύξησε το ενδιαφέρον για ταξιδιωτικές ασφαλίσεις, αστικές ευθύνες, προγράμματα διακοπής επιχειρησιακών λειτουργιών (BI), υγείας.

O κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε ότι «υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί η πανδημία, ωστόσο για τόσο μεγάλα μεγέθη απαιτούνται συνεργασίες (ΣΔΙΤ), προσθέτοντας ότι η αγορά βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr