NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Microsoft απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft απολύει δημοσιογράφους για να τους αντικαταστήσει με τεχνητή νοημοσύνη

Η Microsoft απολύει δεκάδες δημοσιογράφους και υπάλληλους που εργάζονται στην σύνταξη, στους οργανισμούς Microsoft News και MSN. Οι απολύσεις αποτελούν μέρος της στρατηγικής της εταιρείας να βασιστεί στην τεχνητή νοημοσύνη για την επιλογή των ειδήσεων και του περιεχομένου που εμφανίζεται στο MSN.com, στο πρόγραμμα περιήγησης Edge και στις διάφορες εφαρμογές της Microsoft News.

«Όπως όλες οι εταιρείες, αξιολογούμε την δραστηριότητα μας σε τακτική βάση», σημειώνει εκπρόσωπος της εταιρείας. «Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένες επενδύσεις σε ορισμένα μέρη και, από καιρό σε καιρό, σε νέα ανάπτυξη σε άλλα. Αυτές οι αποφάσεις δεν είναι αποτέλεσμα της τρέχουσας πανδημίας».

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, περίπου 50 θέσεις εργασίας επηρεάζονται στις ΗΠΑ. Οι απώλειες θέσεων εργασίας στο Microsoft News επηρεάζουν επίσης τις διεθνείς ομάδες και ο Guardian αναφέρει ότι περίπου 27 απολύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Microsoft δραστηριοποιείται στον χώρο των ειδήσεων για περισσότερα από 25 χρόνια, αφού ξεκίνησε το MSN το 1995. Κατά την κυκλοφορία των Microsoft News πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία αποκάλυψε ότι είχε «περισσότερους από 800 συντάκτες που εργάζονται από 50 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr