NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανικές πιέσεις για τη δημιουργία διεθνούς συμμαχίας «εναντίον» της Huawei

Βρετανικές πιέσεις για τη δημιουργία διεθνούς συμμαχίας «εναντίον» της Huawei

Η Βρετανία «πιέζει» τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για τη δημιουργία ενός γκρουπ 10 κρατών που θα μπορούσαν να αναπτύξουν τη δική τους τεχνολογία 5G, μειώνοντας την εξάρτηση από την κινεζική Huawei.

Το ζήτημα αναμενόταν να παρουσιαστεί στη σύνοδο κορυφής των G7, την οποία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα φιλοξενούσε τον επόμενο μήνα - πριν την αναβάλει.

Οι Times ανέφεραν ότι η Βρετανία προτείνει τη δημιουργία ενός «D10» που θα ομαδοποιεί τα έθνη της G7 με την Αυστραλία και τους τεχνολογικούς ηγέτες της Ασίας, Νότια Κορέα και Ινδία.

Όπως αναφέρεται, μία από τις επιλογές περιλαμβάνει τη διοχέτευση επενδύσεων σε υπάρχουσες εταιρείες τηλεπικοινωνιών εντός των 10 κρατών μελών του συγκεκριμένου γκρουπ.

Εκπρόσωπος της Downing Street επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία απευθύνεται σε συνεργάτες αναζητώντας μια εναλλακτική λύση για τη Huawei. «Αναζητούμε νεοεισερχόμενους στην αγορά προκειμένου να διαφοροποιηθούμε και αυτό είναι κάτι για το οποίο μιλήσαμε με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Με πληροφορίες από Yahoo News

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr