NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Γαλλία: Προσκλητήριο προς την Twitter, εάν θελήσει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ

Γαλλία: Προσκλητήριο προς την Twitter, εάν θελήσει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ

Η Twitter θα ήταν ευπρόσδεκτη να μετακομίσει στη Γαλλία εάν η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ερχόταν αντιμέτωπη με ένα δυσμενές λειτουργικό περιβάλλον στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακών Υποθέσεων Cedric O.

«Εάν η Twitter θεωρούσε σε κάποιο σημείο ότι οι συνθήκες στις ΗΠΑ δεν τις επιτρέπουν πλέον να αναπτυχθεί σύμφωνα με τις αξίες της και να συνεχίσει να επεκτείνεται, και εάν θα υπάρξει υπερβολική αστάθεια για διάφορους λόγους, η εταιρεία θα ήταν προφανώς ευπρόσδεκτη στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γαλλία», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υπέγραψε την Πέμπτη εκτελεστικό διάταγμα στοχεύοντας εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης όπως η Twitter, κατηγορώντας τις ότι έχουν «ανεξέλεγκτη δύναμη» και κλιμακώνοντας τη διαμάχη του με τις δημοφιλείς ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο υπουργός ψηφιακών υποθέσεων της Γαλλίας είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με την Twitter, αν και υπογράμμισε ότι η Γαλλία θα ήταν «εξαιρετικά χαρούμενη» να καλωσορίσει την εταιρεία. Αλλά είπε πως «δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα εκεί».

Επανέλαβε μια πρόσκληση σε επιχειρηματίες και ερευνητές από τις Η.Π.Α., που αναζητούν μια έδρα φιλική προς την τεχνολογία και τις επιχειρήσεις, λέγοντας ότι η Ευρώπη και η Γαλλία είναι ανοιχτές σε μια «συγκεκριμένη ιδέα του Διαδικτύου και της ρύθμισής του, ενός πιο ανθρωπιστικού και δίκαιου Διαδικτύου».

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr