NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Facebook: Εργαζόμενοι κατά Zuckerberg για τις δημοσιεύσεις του Trump

Facebook: Εργαζόμενοι κατά Zuckerberg για τις δημοσιεύσεις του Trump

Εκατοντάδες υπάλληλοι της Facebook, σε μια σπάνια δημόσια κριτική για την εταιρεία στην οποία εργάζονται, διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της διοίκησης να μην προχωρήσει σε ενέργειες για δημοσιεύσεις που πραγματοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump, την περασμένη εβδομάδα και που χαρακτηρίζονται ως «εμπρηστικές».

Πολλοί από τους υπαλλήλους, οι οποίοι δήλωσαν ότι αρνήθηκαν να εργαστούν για να δείξουν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα, πρόσθεσαν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα στα ψηφιακά προφίλ τους και στις απαντήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λέγοντας ότι ήταν εκτός γραφείου σε μια επίδειξη διαμαρτυρίας.

Η ομάδα διαμαρτυρίας - που πραγματοποίησε μια εικονική «απεργία», δεδομένου ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι της Facebook εργάζονται από το σπίτι λόγω της πανδημίας - αποτελεί μια από τις ομάδες υπαλλήλων που πιέζουν τα στελέχη της εταιρείας να λάβουν μια πιο σκληρή στάση απέναντι στις θέσεις του Trump.

Μέσα στην εταιρεία, σύμφωνα με τους New York Times, μέλη του προσωπικού απείλησαν να παραιτηθούν και αρκετοί υπάλληλοι έγραψαν δημόσια για αυτά τα θέματα στο Twitter και αλλού. Περισσότεροι από δώδεκα σημερινοί και πρώην υπάλληλοι έχουν χαρακτηρίσει την αναταραχή ως τη σοβαρότερη πρόκληση για την ηγεσία του Mark Zuckerberg, από τότε που ιδρύθηκε η εταιρεία πριν από 15 χρόνια.

«Η ρητορική μίσους που υποστηρίζει τη βία εναντίον μαύρων διαδηλωτών από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ δεν δικαιολογεί υπεράσπιση υπό το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης», έγραψε ένας υπάλληλος της Facebook σε έναν εσωτερικό πίνακα μηνυμάτων, σύμφωνα με αντίγραφο κειμένου που είδαν οι New York Times.

Ο υπάλληλος πρόσθεσε: «Μαζί με τους μαύρους υπαλλήλους της εταιρείας και όλα τα άτομα με ηθική συνείδηση, ζητώ από τον Mark να αφαιρέσει αμέσως τη θέση του Προέδρου που υποστηρίζει τη βία, τη δολοφονία και την επικείμενη απειλή εναντίον των μαύρων».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr