NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τι αναφέρει η United για την εξαγορά της Forthnet και την είσοδο στην ελληνική αγορά

Τι αναφέρει η United για την εξαγορά της Forthnet και την είσοδο στην ελληνική αγορά

Η United Group, με επίσημη ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι συμφώνησε να εξαγοράσει το χρέος και ένα σημαντικό μειοψηφικό ποσοστό στην Forthnet, «μια εξέχουσα εταιρεία τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μέσω της συναλλαγής η United Group θα αποκτήσει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις της εταιρείας, το μετατρέψιμο χρέος και ένα αρχικό 36% των μετοχών της, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Attica Bank.

«Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την τρίτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας από τότε που η BC Partners εξαγόρασε την United Group τον Μάρτιο του 2019, μετά τις εξαγορές της κροατικής Tele2 και της βουλγαρικής Vivacom το 2019, οι οποίες αυξάνουν συνολικά το μέγεθος της United Group σε έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων. Η είσοδος της εταιρείας στην ελληνική αγορά είναι ένα άλλο ορόσημο στην ευρωπαϊκή αναπτυξιακή στρατηγική της και ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως ηγέτη της βιομηχανίας, με δραστηριότητες σε οκτώ χώρες σε ολόκληρη την περιοχή» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η Victoriya Boklag, CEO της United Group, δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που η Forthnet θα ενταχθεί στην United Group και είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζουμε να ενισχύουμε την επιχείρησή μας και να παρέχουμε στους πελάτες μας σε όλη την περιοχή ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών αιχμής. Βλέπουμε σημαντική ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Forthnet για να αυξήσουμε την ανάπτυξη των υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, να εισέλθουμε στην αγορά της κινητής και να επεκτείνουμε την εμβέλεια μας στην ελληνική αγορά».

Ο Νίκος Σταθόπουλος, συνεργάτης της BC Partners και πρόεδρος της United Group σχολίασε: «Το επιχειρηματικό μοντέλο, η διαχείριση, η τεχνολογία και η περιφερειακή ηγεσία της United Group υπήρξαν βασικοί παράγοντες της οργανικής ανάπτυξής του, η οποία επιταχύνθηκε περαιτέρω με την απόκτηση και την ενσωμάτωση ισχυρών τοπικών επιχειρήσεων. Η θέση της Forthnet ως δυναμικού εγχώριου παίκτη, μας παρέχει ένα ισχυρό υπόβαθρο για επέκταση σε μια αναπτυσσόμενη και εξελισσόμενη ελληνική αγορά την οποία βλέπουμε ως στρατηγική τοποθεσία για την πλατφόρμα της United Group. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Forthnet για να αυξήσουμε το βάθος και το εύρος των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος είπε: «Η συμφωνία είναι ένα γεγονός στρατηγικής σημασίας για την ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης. Η είσοδος του United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και πολυμέσων της περιοχής, επιβεβαιώνει τη στρατηγική αξία της Forthnet και δίνει νέες προοπτικές στην εταιρεία μας. Η σημαντική ανάπτυξη στις αγορές ευρυζωνικών υπηρεσιών και συνδρομητικής τηλεόρασης όπου είμαστε ήδη ενεργοί και το δυναμικό των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας που ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε, δημιουργεί ένα ισχυρό επενδυτικό περιβάλλον για να εκμεταλλευτούμε και να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία και την εμπειρία διαχείρισης, δικτύου και τεχνολογίας της United Group».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr