NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Google για παρακολούθηση χρηστών

Αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά της Google για παρακολούθηση χρηστών

Αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη κατηγορεί τον γνωστό διαδικτυακό κολοσσό Google ότι παραβίασε το απόρρητο εκατομμυρίων χρηστών παρακολουθώντας τη χρήση του διαδικτύου τους μέσω προγραμμάτων περιήγησης που είχαν οριστεί σε «ιδιωτική» λειτουργία.

Η συλλογική αγωγή, ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατηγορεί την θυγατρική της Alphabet ότι συλλέγει κρυφά πληροφορίες σχετικά με το τι βλέπουν οι χρήστες στο διαδίκτυο και το πού περιηγούνται, παρά το ότι χρησιμοποιούν αυτό που η εταιρεία χαρακτηρίζει ως incognito mode.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, η Google συγκεντρώνει δεδομένα μέσω του Analytics, του Ad Manager και άλλων εφαρμογών και προσθηκών, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών smartphone, ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την ίδια.

Η Google «δεν μπορεί να συνεχίσει με τη συγκεκαλυμμένη και μη εξουσιοδοτημένη συλλογή δεδομένων από σχεδόν κάθε Αμερικανό με υπολογιστή ή τηλέφωνο», ανέφερε η καταγγελία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr