NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γεωργιάδης: Δίνουμε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνικές επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Δίνουμε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνικές επιχειρήσεις

«Αυτό που κάνουμε δηλαδή εμείς, είναι να δίνουμε το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε ελληνικές επιχειρήσεις σε ρευστότητα στην ιστορία του Ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα να κρατούμε τη δημοσιονομική μας σταθερότητα για να αποφεύγουμε τις περιπέτειες που θα μας οδηγούσε σε μία άφρων πολιτική» σημείωσε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Νίκου Παππά.

«Βρείτε μου εσείς οποιαδήποτε στιγμή από το 1830, που το ελληνικό δημόσιο εγγυήθηκε 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να πάνε αποκλειστικά στις επιχειρήσεις. Είναι η πρώτη φορά. Η εγγύηση είναι με τη μόχλευση 7 δισεκατομμύρια. Άρα, λοιπόν, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, η Κυβέρνηση και η Ελληνική δημοκρατία έχουν μια επιτυχία σήμερα. Είμαστε, η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θέσαμε σε λειτουργία εγγυοδοτικό ταμείο»

Για το θέμα των τραπεζών, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, «είμαι ο Υπουργός Ανάπτυξης και το λέω με περηφάνια, ότι έχω βάλει σε ένα χρόνο θητείας μεγαλύτερα πρόστιμα στις τράπεζες και στις ασφαλιστικές εταιρείες απ’ όσα έχουν μπει την προηγούμενη δεκαετία. Στο σύνολο. Άρα, ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι τους πηγαίνει μαλακά και κάνει τα στραβά μάτια, είμαι εγώ. Άλλο όμως να εφαρμόζουμε το νόμο και να είμαστε και αυστηροί εκεί που πρέπει, και άλλο να θέλουμε να παραβιάσουμε το νόμο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr