NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Visa Foundation: 8,8 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων

Visa Foundation: 8,8 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων

Το Ίδρυμα της Visa (Visa Foundation) ανακοίνωσε τη διάθεση επιχορηγήσεων 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του κονδυλίου έκτακτης ανάγκης του Ιδρύματος ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υποστήριξη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στην Ευρώπη, το Visa Foundation διένειμε τον μήνα Μάιο 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της UNICEF και του Ερυθρού Σταυρού. Οι οργανώσεις παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ευάλωτα νοικοκυριά, ιατρικές προμήθειες και υποστήριξη σε άτομα που κινδυνεύουν σε όλη την Ευρώπη.

Αυτές οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος της δέσμευσης ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων του Visa Foundation, με 10 από αυτά να αφορούν στην ανακούφιση σε έκτακτων αναγκών των οργανισμών παγκοσμίως, ως συνέπεια της πανδημίας του Covid-19. Επιπλέον πόροι ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

«Κοινότητες και οικογένειες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δυσκολίες ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19», δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO της Visa Europe. «Το ζωτικής σημασίας έργο αυτών των ανθρωπιστικών οργανώσεων γίνεται ακόμη σημαντικότερο εν μέσω μιας κρίσης τέτοιας κλίμακας.»

Σε όλη την Ευρώπη, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλες προσκλήσεις στην καθημερινότητά τους εξαιτίας του COVID-19. Έχει επηρεάσει την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, υπηρεσίες και υγειονομική περίθαλψη, επιφέροντας οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η οικονομική αβεβαιότητα κάνει δύσκολη την φροντίδα των οικογενειών τους. Οι επιχορηγήσεις στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη UNICEF και τον Ερυθρό Σταυρό, θα υποστηρίξουν αυτούς τους οργανισμούς ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Είμαστε ευγνώμονες για την αξιοθαύμαστη βοήθεια που παρέχουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, στις κοινότητες που πλήττονται από την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο Graham Macmillan, Πρόεδρος του Visa Foundation. «Το Ίδρυμα της Visa είναι περήφανο που προσφέρει τις επιχορηγήσεις αυτές για να υποστηρίξει το καίριας σημασίας έργο των οργανώσεων στις επικίνδυνες εποχές που ζούμε.»

Το επερχόμενο πενταετές πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα υποστηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με έμφαση στην προώθηση της οικονομικής ανέλιξης των γυναικών, δύο κρίσιμους πυλώνες για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19. Αυτή η δέσμευση επεκτείνει τη μακροχρόνια υποστήριξη του Visa Foundation στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική επιχορηγήσεων και επενδύσεων του Ιδρύματος θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr