NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Ρεκόρ αιτήσεων και συμμετοχών για τον 1ο online κύκλο του OK!Thess - Οι 16 ομάδες

Ρεκόρ αιτήσεων και συμμετοχών για τον 1ο online κύκλο του OK!Thess - Οι 16 ομάδες

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο online Bootcamp για τον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess. Οι 28 ομάδες που ολοκλήρωσαν το Bootcamp «εντυπωσίασαν την επιτροπή αξιολόγησης με τις καινοτόμες επιχειρηματικές τους ιδέες και επιλέχθηκαν οι 16 από αυτές για να ενταχθούν στο πλήρες πρόγραμμα επιτάχυνσης».

Πρόκειται για ομάδες με καινοτόμες ιδέες στα πεδία του τουρισμού, της διατροφής, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης, της πληροφορικής και άλλων κλάδων τεχνολογίας. Η επιτροπή που αξιολόγησε τις ομάδες στο τέλος του Bootcamp αποτελούνταν από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στον τομέα της καινοτομίας και των επιχειρήσεων οι οποίοι εκπροσώπησαν τους εννέα φορείς που συμμετέχουν στο εγχείρημα του OK!Thess (Δήμος Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος, Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος και Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης).

Το Bootcamp του OK!Thess είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας που αποτελεί προθάλαμο για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess και για πρώτη φορά λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, έγινε διαδικτυακά. Σε αυτή την εντατική εβδομάδα οι ομάδες παρακολούθησαν εργαστήρια διάρκειας 26 ωρών και δούλεψαν με αφοσίωση μαζί με τους startup coaches του ΟΚ!Thess και με εκπαιδευτές του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος πάνω στο επιχειρηματικό τους μοντέλο και την παρουσίαση της ιδέας τους στην επιτροπή αξιολόγησης.

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, καθώς κατατέθηκαν 51 αξιόλογες αιτήσεις. Επιλέχθηκαν οι 35 για να συμμετάσχουν στο Bootcamp, με τις 28 από αυτές να το ολοκληρώνουν και να παρουσιάζουν τελικά την ιδέα τους στην εκδήλωση παρουσίασης (pitching event). Η συμμετοχή ξεπέρασε τα όρια της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας καθώς έλαβαν μέρος επιχειρηματικές ομάδες με μέλη από το Βόλο, την Ξάνθη, την Αθήνα, την Κω και το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι το Γιερεβάν της Αρμενίας, το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο και τη Λωζάνη.

Για τις 16 ομάδες που εντάσσονται στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess το ταξίδι για την ανάπτυξη της startup τους συνεχίζεται. Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα παρακολουθήσουν ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξειδικευμένα εργαστήρια, masterclasses, εβδομαδιαίο coaching από έμπειρα στελέχη και mentoring από κορυφαίους επιχειρηματίες.

Στόχος του OK!Thess είναι να εμπνεύσει, να στηρίξει και να ενώσει νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ερευνητές και φοιτητές στα πρώτα τους βήματα στην νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αποκλειστικός δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι ομάδες που εντάσσονται στον 11ο κύκλο επιτάχυνσης του ΟΚ!Thess με αλφαβητική σειρά είναι:

act4energy: Υπηρεσίες υποστήριξης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου για την παραγωγή ενέργειας από τα απόβλητά τους.

Artivistic: Υπηρεσία online δικτύωσης αφιερωμένη στους καλλιτέχνες και επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης, μέσα από την οποία θα μπορούν να διευρύνουν το δίκτυο επαφών τους, να δημιουργήσουν νέα κανάλια προβολής και διανομής του έργου τους και να επιδιώξουν συνεργασίες.

DOBE: SaaS πλατφόρμα για επαγγελματίες διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων και οργανισμούς που θέλουν να αυξήσουν την αφοσίωση των εργαζομένων, την ευεξία και την προσαρμογή τους στο εργασιακό περιβάλλον.

Egreeno: Σειρά αγνών απορρυπαντικών από φυσικά υλικά με ιδιαίτερα καινοτόμα χαρακτηριστικά.

erevno: Υπηρεσία που βοηθά όποιον κάνει έρευνα μέσω ερωτηματολογίων να συλλέξει περισσότερες απαντήσεις και αποτελέσματα υψηλότερης ποιότητας αξιοποιώντας τεχνολογία chatbot.

Levart: Εφαρμογή που βοηθά τους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν εξατομικευμένα ταξιδιωτικά προγράμματα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης.

MANTILITY | The Mentality of Silk: Διαδικτυακή gallery μεταξωτών μαντηλιών που βοηθά δημιουργούς αλλά και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για προϊόντα μόδας και καλλιτεχνίας, να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική συλλογικότητα με την απόκτηση αριθμημένων καλλιτεχνικών έργων εκτυπωμένων σε μαντήλια από 100% μετάξι.

Oliveex: Ολοκληρωμένη λύση για την αυτοματοποίηση της παραγωγής και του ποιοτικού ελέγχου των ζυμούμενων τροφίμων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες ΙοT.

Rentthis2me: Πλατφόρμα που συνδέει όσους διαθέτουν ανεκμετάλλευτα αντικείμενα και θέλουν να τα νοικιάσουν με άτομα που χρειάζονται οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να φανταστεί κανείς.

RoofRate: Υπηρεσία βοήθειας ενοικίασης κατοικίας σε μια νέα πόλη χωρίς την ανάγκη της φυσικής παρουσίας του ενδιαφερόμενου, με τη λήψη σχετικής αξιολόγησης της κατοικίας από local reviewers.

Super Relief: Καινοτόμο πτυσσόμενο υποπόδιο τουαλέτας που έχει ως στόχο τόσο την πρόληψη όσο και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του εντέρου.

The Paper Boat: Ταξιδιωτική πλατφόρμα που βοηθά πολυάσχολους γονείς να επιλέξουν family friendly παρόχους υπηρεσιών (καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης και ψυχαγωγίας) στην Ελλάδα που πληρούν συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

Tryquestion: Καινοτόμος εφαρμογή εύρεσης καταλυμάτων που φέρνει σε απευθείας επαφή και σε πραγματικό χρόνο τον ενδιαφερόμενο για κάποιο κατάλυμα με την αντίστοιχη επιχείρηση, προκειμένου να επιτευχθεί η πιο συμφέρουσα συμφωνία.

WeReflect: Προϊόντα που συνδυάζουν τεχνολογία ακουστικής και φωτισμού με τη χρήση οικολογικών υλικών. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών ακουστικής και οπτικής άνεσης στον καθημερινό χώρο εργασίας και διαβίωσης.

WINDWAVE: Υβριδικό σύστημα υπεράκτιας αιολικής/κυματικής ενέργειας που παρέχει αδιάκοπη παράγωγη ηλεκτρικής ενέργειας σε ιχθυοκαλλιέργειες.

Zero Foods: Χορτοφαγικά προϊόντα κρέατος και ψαριού που βοηθούν τους χορτοφάγους να τρώνε βιώσιμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr