NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Τι υποστηρίζουν επενδυτικοί οίκοι για το πρόσφατο ράλι στις ΗΠΑ σε μετοχές και ομόλογα

Τι υποστηρίζουν επενδυτικοί οίκοι για το πρόσφατο ράλι στις ΗΠΑ σε μετοχές και ομόλογα

Υπάρχουν δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερη άνοδο στις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα.

Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή άνοδος των τελευταίων 8 ετών καταγράφηκε στις αγορές μετοχών των ΗΠΑ κατά τον Μάιο. Τα τεράστια πακέτα, ύψους 2 τρισ. δολαρίων, χρηματοδότησης της αμερικανικής οικονομίας μέσα στο lockdown εκτίναξαν μετοχές και δείκτες που είχαν υποχωρήσει μέχρι και 40% κατά τον Απρίλιο 2020 σε σχέση με τα υψηλά έτους στα οποία βρίσκονταν τον Φεβρουάριο οι αμερικανικές αγορές.

Η Credit Suisse επισημαίνει ότι ο S&P 500 κινείται πάνω από τον μέσο όρο 200 ημερών και έχει περιθώριο περαιτέρω ανόδου 2% - 3% από τα παρόντα επίπεδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και ο CS προτείνει μετακίνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και προς τον δείκτη Nasdaq.

Οι αναλυτές της JP Morgan θεωρούν ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο ανόδου των αμερικανικών μετοχών καθώς μετά το αρχικό sell off της περιόδου Μαρτίου - Απριλίου, υπάρχουν πάνω από 591 δισ. δολάρια ρευστά διαθέσιμα στα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Το γεγονός ότι τα αμερικανικά επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, συνηγορεί ότι εάν βελτιωθεί το ευρύτερο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στις ΗΠΑ, οι επενδυτές θα στραφούν σε μαζικές αγορές μετοχών. Μάλιστα εκτιμάται ότι στην παρούσα συγκυρία ο δείκτης απόδοσης / κινδύνου των μετοχών είναι πολύ πιο δελεαστικός σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη των ομολόγων.

Τα αμερικανικά ομόλογα παραμένουν ο παγκόσμιος ηγέτης στις διεθνείς αγορές ομολόγων και ένα παγκόσμιο depository instrument.

Το πρόβλημα με τα αμερικανικά ομόλογα είναι ότι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι είναι οι Κινέζοι. Αυτό ουσιαστικά μπορεί να εκληφθεί και ως όπλο για την χαλάρωση του εμπορικού πολέμου, αλλά και ως όπλο επίθεσης στην αμερικανική οικονομία. Το γεγονός ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας έχουν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 40 ετών αποτελεί ένα πρόβλημα και για το αμερικανικό χρέος που θα ανέβει πολύ μετά και τα έκτακτα μέτρα έναντι των προβλημάτων του covid 19.

Επενδυτικοί οίκοι στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη, θεωρούν ότι η παράλληλη υποχώρηση ανάπτυξης των οικονομιών στην Ε.Ε. ουσιαστικά θα συντηρήσει και την αξία των αμερικανικών ομολόγων και την ισοτιμία δολαρίου ΗΠΑ/ευρώ και δολαρίου ΗΠΑ/στερλίνας. O επενδυτικός οίκος της Credit Suisse παραμένει θετικός για τα 10ετή αμερικανικά ομόλογα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr