NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

Εθελοντική δράση coaching για τις επιχειρήσεις και τον κλάδο υγείας της πρώτης γραμμής

Εθελοντική δράση coaching για τις επιχειρήσεις και τον κλάδο υγείας της πρώτης γραμμής

16 ICF έμπειροι Coaches ένωσαν τις δυνάμεις τους και από τον Μάιο 2020 προσφέρουν εθελοντικά διαδικτυακές συνεδρίες coaching ενδυνάμωσης στους ανθρώπους των επιχειρήσεων και του κλάδου υγείας της πρώτης γραμμής. Λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης, το πρόγραμμα παρατείνεται και τον Ιούνιο.

Ήδη, στον πρώτο κύκλο του, συμμετείχαν στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Επιχειρηματίες και Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Ήρθαν με συγκεχυμένους προβληματισμούς στις συνεδρίες και «έφυγαν» με επιλογές προς ανάπτυξη και δράση στη σύντομη βιωματική τους εμπειρία με το Coaching. Κάποιοι προβληματισμοί αφορούσαν «πως εν μέσω κρίσης και με απομακρυσμένη εργασία θα επιτευχθεί συνοχή και δέσμευση μεταξύ των εργαζομένων, πως θα μπορούσα να αναπτύξω δική μου επιχείρηση γιατί βρέθηκα άνεργος/η ή γιατί ανακάλυψα ότι τελικά με εξουθενώνει ψυχικά αυτή η εργασία, πως θα εξελίξω την καριέρα μου, πως θα εγκαταλείψω μία σίγουρη θέση στο Δημόσιο για το όνειρό μου, κ.α».

Σημαντικές είναι και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βοηθήθηκαν και έγραψαν για αυτή τη δράση: «Με βοηθήσατε πολύ να τακτοποιήσω τη σκέψη μου και να ενεργοποιήσω νέα μονοπάτια που δεν είχα σκεφτεί», «ένοιωσα ότι με στηρίξατε σε μια πάρα πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου, ηρέμησα, με βοηθήσατε να βρω την πίστη μου», «ευχαριστώ πραγματικά για την δωρεάν ενίσχυση που μας δίνετε, είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να βρίσκουμε τον σκοπό της ζωής μας».

Η δράση αυτή έχει τίτλο “Your Time of Power” ή “Η Δύναμή σου”, ηγείται από την κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου, founder της HRE και προσφέρεται από το Alumni των αποφοίτων, τους φοιτητές και τους καθηγητές του διεθνώς αναγνωρισμένου και διαπιστευμένου εκπαιδευτικού προγράμματος "ICF ACSTΗ Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη", της HRE που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στην ελληνική γλώσσα από το 2018.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας. Και αυτό το όραμα μας χρειάζεται όλους μαζί. Κίνητρό μας είναι η "ηθική μας υποχρέωση" σαν Ελληνίδες και Έλληνες, σαν πολίτες αλλά και σαν επαγγελματίες coaches. Το επάγγελμά μας, το coaching, μας φέρνει και εμάς στην πρώτη γραμμή μια και σε κάθε "κρίση" ατομική, ομαδική, εθνική, παγκόσμια, ο ρόλος μας είναι κατεξοχήν ωφέλιμος!»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr