NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γερμανία «ρίχνει» 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας

Η Γερμανία «ρίχνει» 130 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας
04_06_2020 | 15:22 04_06_2020 | 15:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας συμφώνησε σε ένα πακέτο μέτρων ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία.

Μετά από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε ότι ο συνασπισμός παρουσιάζει μια «τολμηρή απάντηση» που θα ενισχύσει τις καταναλωτικές δαπάνες, θα επενδύσει στην καινοτομία και θα μειώσει την οικονομική πίεση στις γερμανικές οικογένειες και τους πολίτες της χώρας.

Η Γερμανία άρχισε να περιορίζει τα μέτρα για τον ιό στις 20 Απριλίου, μετά από περίπου ένα μήνα σε lockdown, αλλά η οικονομία της χώρας συνέχισε να βρίσκεται σε ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2020. Η ύφεση αναμένεται να ενταθεί το τρέχον τρίμηνο.

Τον Μάιο, η ανεργία στην χώρα αυξήθηκε από 5,8% σε 6,3% και το ποσοστό θα ήταν σημαντικά υψηλότερο χωρίς το κυβερνητικό πρόγραμμα που επέτρεπε στις εταιρείες να μειώσουν τις ώρες και τους μισθούς περισσότερων από 7 εκατομμυρίων υπαλλήλων ως αντάλλαγμα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Είναι σαφές ότι όλα αυτά απαιτούν μια τολμηρή απάντηση», δήλωσε η Merkel. «Πρόκειται για την εξασφάλιση θέσεων εργασίας, τη διατήρηση της οικονομίας σε λειτουργία και την επαναφορά της».

Με πληροφορίες από Euronews

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr