NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

To νερό είναι στα χέρια μας: Πρωτοβουλία του Finish για την εξοικονόμηση νερού

To νερό είναι στα χέρια μας: Πρωτοβουλία του Finish για την εξοικονόμηση νερού

Η πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας» αποτελεί μέρος της παγκόσμιας δέσμευσης του FINISH να ευαισθητοποιήσει για την προστασία του νερού, δείχνοντας έμπρακτα τρόπους για τη μείωση της αλόγιστης κατανάλωσής του.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το FINISH, σε εθνικό επίπεδο ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med), με στόχο την προώθηση της εξοικονόμησης νερού σε νησιά και κοινότητες με περιορισμένους υδατικούς πόρους, ως ένα μέτρο για την υδατική ασφάλεια και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Στο επίκεντρο της δράσης, παράλληλα με την ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τη διαθεσιμότητα των υδατικών πόρων είναι το κάλεσμα για την αλλαγή των καθημερινών μας συνηθειών.

Το πρόγραμμα που εκτείνεται σε εύρος τουλάχιστον 3 ετών ξεκινά την πρώτη χρονιά τη δράση του από το ακριτικό νησί του Άη Στράτη, βοηθώντας τους 268 μόνιμους κατοίκους να εξοικονομήσουν πολύτιμο νερό για τον τόπο τους. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπως και τα περισσότερα νησιά της χώρας, έχει περιορισμένους υδατικούς πόρους, λόγω της μικρής έκτασής του, της αυξανόμενης ζήτησης για νερό κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, αλλά και των ολοένα και αυξανόμενων επιπτώσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Η πρωτοβουλία «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας», έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης που υιοθετούνται τα τελευταία χρόνια από τις τοπικές αρχές του νησιού και στόχο έχουν τη μετατροπή του Άη Στράτη σε «Πράσινο νησί», που θα εξυπηρετείται αποκλειστικά από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Το FINISH σε συνεργασία με το GWP-Med, εξοπλίζουν κάθε νοικοκυριό του νησιού και τα τουριστικά καταλύματα με συσκευές εξοικονόμησης νερού.

Παράλληλα, μέσα από μια σειρά ενημερωτικών δράσεων, μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται για την αξία της σωστής χρήσης του νερού και της προστασίας των διαθέσιμων αποθεμάτων. Η σύμπραξη του FINISH με το GWP-Med υπόσχεται να εξοικονομήσει πολύτιμο νερό για τα ελληνικά νησιά που το έχουν ανάγκη, με πρώτο σταθμό το νησί του Άη Στράτη.

Η πρωτοβουλία θα πλαισιωθεί από μια διευρυμένη καμπάνια ενημέρωσης, στοχεύοντας στη διάδοση του βασικού μηνύματος «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας». Πολύτιμος σύμμαχος του FINISH στον αγώνα ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού παγκοσμίως, είναι το National Geographic, που συμβάλλει με τον δικό του μοναδικό τρόπο και τη δημιουργία αποκλειστικού περιεχομένου, με τίτλο «Where our Water Goes».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr