NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο «στόχαστρο» της Facebook τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Στο «στόχαστρο» της Facebook τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

Η Facebook θα αρχίσει να επισημαίνει τις σελίδες, τις αναρτήσεις και τις διαφημίσεις των ελεγχόμενων από το κράτος μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ από το καλοκαίρι θα τους απαγορέψει τις διαφημίσεις που θα στοχεύουν στην αμερικανική αγορά.

Η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειές της εταιρείας να αποτρέψει ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές, σε συνέχεια κριτικής ότι δεν έπραξε κάτι παρόμοιο στις εκλογές του 2016.

«Αργότερα αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσουμε να αποκλείουμε διαφημίσεις από αυτά τα μέσα στις ΗΠΑ, ώστε να παρέχουμε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας έναντι διαφόρων τύπων ξένης επιρροής στη δημόσια συζήτηση πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ» σημείωσε η εταιρεία.

Επιπλέον, η Facebook θα ξεκινήσει να επισημαίνει αναρτήσεις και σελίδες από ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης, δίνοντας στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος κατέχει και διαχειρίζεται αυτές τις οντότητες.

Μεταξύ των μέσων που θα λάβουν σχετικές ετικέτες είναι το Russia Today και το Sputnik από τη Ρωσία, καθώς και το CCTV της Κίνας και το Xinhua News.

Η Facebook παρουσίασε σχεδόν 70 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις το 2019, αλλά δήλωσε την Πέμπτη ότι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης σπάνια διαφημίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr