NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γαλλία δημιουργεί ταμείο για την προστασία των τεχνολογικών εταιρειών από εξαγορές

Η Γαλλία δημιουργεί ταμείο για την προστασία των τεχνολογικών εταιρειών από εξαγορές

Η Γαλλία προχωρά στη δημιουργία ενός ταμείου για την προστασία των εγχώριων τεχνολογικών εταιρειών που μπορεί να γίνουν «λεία» για ξένους, όπως αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας το στο πακέτο διάσωσης για τις startups.

Το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε ένα ταμείο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της Bpifrance Financement SA για να επενδύσει σε τοπικές εταιρείες, σε περίπτωση που προσεγγιστούν από ανεπιθύμητο ξένο επενδυτή. Η κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει το ταμείο στα 500 εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του επόμενου έτους.

Το νέο πακέτο χρηματοδότησης αποτελεί μέρος ενός αναβαθμισμένου πακέτου διάσωσης για τη βιομηχανία τεχνολογίας, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να αντισταθμίσει μια υποχώρηση των επενδυτών. Στα τέλη Μαρτίου θεσπίστηκαν μια σειρά χρηματοοικονομικών μέτρων για την υποστήριξη των startups, μέρος ενός μεγαλύτερου πακέτου κρατικών δανείων ύψους 300 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών, την Bpifrance και τη Γαλλική Ομοσπονδία Τραπεζών.

Η Γαλλία προσθέτει επίσης ένα πρόγραμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ για εταιρείες που βρίσκονται ακόμη στη φάση της έρευνας και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κρατικά δάνεια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr