NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Κ. Μίχος, Fit & Craft: Χειροποίητα μίνιμαλ και διαχρονικά denim ρούχα [video]

17_06_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Από το 2014, το Fit & Craft δημιουργεί χειροποίητα μίνιμαλ και διαχρονικά denim ρούχα εμπνευσμένα από τα ταξίδια, την τέχνη και το street fashion. Κάθε κομμάτι της συλλογής είναι δημιουργημένο στο χέρι με υψηλής ποιότητας υφάσματα που παίρνουν τη μορφή αυτού που τα φοράει και ξεθωριάζουν με χάρη.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μίχος, founder και designer του Fit & Craft, αυτό «είναι η πραγματοποίηση μιας επιθυμίας. Έχοντας εμπειρία πάνω από 20 χρόνια ως freelancer and fashion designer, με εξειδίκευση στο denim, αποφάσισα κάποια στιγμή ότι ήρθε η ώρα να δημιουργήσω κάτι δικό μου. Ουσιαστικά, ξεκίνησε το 2014 ως ένα μικρό εργαστήριο χειροποίητων raw selvedge denim».

«Το Fit & Craft είναι ένα workshop με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ρούχων οne of a kind. Σχεδιαστικά, τα ρούχα είναι μίνιμαλ και διαχρονικά. Όλη η φιλοσοφία του brand βασίζεται πάνω στο χρώμα indigo. Όλα τα ρούχα που δημιουργώ είναι στην πιο raw μορφή τους χωρίς να έχουν υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το φοράει να ξεβάφει το ρούχο επάνω του, με φυσικό τρόπο, ανάλογα με τις συνήθειές του, να παίρνει τη μορφή του σώματός του, αφήνοντας ο καθένας το δικό του αποτύπωμα πάνω σε αυτά. Tην υπόλοιπη ιστορία του denim τη γράφει αυτός που τo φοράει».

Η έμπνευση του προέρχεται κυρίως από vintage ρούχα αλλά και από φωτογραφικό υλικό, από ταξίδια, από τέχνη και street fashion. Η σύνθεση των υφασμάτων που χρησιμοποιεί είναι κυρίως βαμβάκι, λινό και κάνναβη. Η παραγωγική διαδικασία γίνεται αποκλειστικά στο εργαστήριό του στη Θεσσαλονίκη, ένα προς ένα στο χέρι με πολύ προσοχή στη λεπτομέρεια.

Όπως αναφέρει «στην Ελλάδα υπάρχει γνώση για κατασκευή ποιοτικού ρούχου, ωστόσο όμως χρειάζεται καλύτερο οργανωμένο περιβάλλον, ώστε να μπορούν οι νέοι δημιουργοί να τολμήσουν. Στόχος μου από την αρχή με τη Fit & Craft ήταν η εξωστρέφεια, καθώς το συγκεκριμένο είδος είναι αρκετά δημοφιλές στο εξωτερικό. Κύρια προωθητική δύναμη είναι το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, τα social media και η παρουσία και η συμμετοχή σε εκθέσεις στο εξωτερικό».

«Γενικά, το να κρατήσεις ζωντανό το όνειρό σου και την επιχείρησή σου στην Ελλάδα του σήμερα απαιτεί υπομονή, επιμονή και πίστη σε αυτό που κάνεις» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr