NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συνάντηση Βορίδη - Διεπαγγελματικής για την ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου​

Συνάντηση Βορίδη - Διεπαγγελματικής για την ανάδειξη του ελληνικού ελαιολάδου​

Συνάντηση με την Εθνική Διεπαγγελματική Ελαιολάδου είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο συναντήσεων με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου. υπήρξε ενδελεχής αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του Ελαιολάδου και αποφασίστηκε η δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας για χάραξη στρατηγικής σε θέματα ελαιοκομίας.

Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση ημερίδων ανά περιφερειακή ενότητα, με τη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου και τοπικούς φορείς για τη διαχείριση της πληροφορίας που σχετίζεται με τις καλλιεργητικές φροντίδες, τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς έως την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Τέλος, συζητήθηκε το ζήτημα αναμόρφωσης του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε από την πλευρά του ότι το Υπουργείο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να αξιολογεί τα προβλήματα που εντοπίζονται στον πρωτογενή τομέα και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει καίρια και ουσιαστικά, προκειμένου να προασπίσει και να αναδείξει το άκρως ποιοτικό ελληνικό προϊόν.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος, και οι εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου, Παναγιώτης Καραγιάννης, Μανώλης Γιαννούλης, Διονύσης Καραπάνος, Ανανίας Καραχανίδης και Γιώργος Οικονόμου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr