NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Τελείωσε το πρώτο κύμα πωλήσεων και επέστρεψε η άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια

Τελείωσε το πρώτο κύμα πωλήσεων και επέστρεψε η άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια

Από τις μαζικές πωλήσεις σε νέο κύμα ανόδου πέρασαν οι χρηματιστηριακές αγορές τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Οι λόγοι είναι σαφείς. Πρώτον, οι πωλητές στις αρχές Ιουνίου φαίνεται ότι κατοχύρωσαν τις υπεραξίες που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα και έτσι σταμάτησαν τις πωλήσεις και έγιναν αγοραστές. Ταυτόχρονα, οι συντονισμένες κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών σε ΗΠΑ, Ιαπωνίας και Αυστραλίας, οδήγησαν σε διακοπή των ρευστοποιήσεων και στη δημιουργία νέου ανοδικού ρεύματος στα διεθνή χρηματιστήρια. Στα θετικά της ημέρας, είναι και η είδηση για την εξεύρεση εμβολίου από Κινέζους επιστήμονες, γεγονός που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) τα μηνύματα από τις ασιατικές αγορές ήταν θετικά και αυτό φάνηκε κατά τη συνεδρίαση των ευρωπαϊκών αγορών. Οι περισσότερες αγορές στην Ευρωζώνη, αλλά και η χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, κατέγραψαν ανοδικές κινήσεις που ξεπερνούσαν το 3%. Τον έντονα ανοδικό ρυθμό ακολούθησε και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά της οποίας ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 6 μηνών.

H Bank of Japan ετοιμάζει νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan) διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, σημειώνοντας ότι "η οικονομία της Ιαπωνίας είναι πιθανό να παραμείνει σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετό καιρό λόγω της επίδρασης της πανδημίας, τόσο εντός της χώρας όσο και διεθνώς, μολονότι η οικονομική δραστηριότητα αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά". Σε ανακοίνωσή της (πρωινές ώρες Ελλάδας), αναφέρει ότι «η Τράπεζα θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία και δεν θα διστάσει να λάβει επιπλέον μέτρα χαλάρωσης εάν κριθούν αναγκαία, ενώ εκτιμά ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα»

Νέες παρεμβάσεις από την FED

H Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) ανακοίνωσε τη Δευτέρα νέα μέτρα στήριξης της αγοράς. Προχωρεί πλέον και σε αγορές μεμονωμένων εταιρικών ομολόγων, πλέον των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) που ήδη αγοράζει. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αγοράζει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα με υπολειπόμενη διάρκεια τα πέντε χρόνια ή λιγότερο. Οι αγορές αυτές θα συνδυαστούν με τα ETFs που ήδη αγοράζει η FED.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) "αναγνωρίζει ότι η ουσιαστική, συντονισμένη και πρωτόγνωρη χαλάρωση σε δημοσιονομικό και νομισματικό επίπεδο στην Αυστραλία βοηθά την οικονομία να ανταπεξέλθει στην τρέχουσα δυσκολία". Το αυστραλιανό χρηματιστήριο στο Σύδνεϋ είναι το 3ο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στη ζώνη Ασίας - Ωκεανίας, μετά το χρηματιστήριο του Τόκιο και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr